رهایی از پوست چرب و عوارض آن:
پوست دارا ی غدد چربی (سباسه) است که با ترشح خود پوست را چرب نگه می دارند.این چربی برای حفظ سلامت پوست و حفاظت پوست در برابر عوامل محیطی ضروری است. مشکل زمانی ایجاد می شود که ترشح غدد چربی بیش از حد ضروری باشد.
مشکلات پوست چرب عبارتند از:
ظاهری چرب و براق و کدر پوست این افراد چرب، زبر ولک دار است، منافذ پوست به وضوح قابل مشاهده هستند و این امر، نمای نازیبای پوست پرتقالی ایجاد می کند. پوست چرب مستعد ایجاد جوشهای قرمز، سرسیاه، سر سفید وجوشهای چرکی می باشد زیرا منافذ پوست بسرعت توسط چربی مسدود شده ومحیط برای رشد میکروبها مساعد می شود.بروز جوش یا آکنه در پوست چرب جوشها نه تنها در صورت بلکه در شانه،بازوها، پشت وقفسه ی سینه ایجاد می شود.
علل چربی پوست:
ژنتیک برخی افراد بطور ارثی پوست چربتری دارند. وضعیت هورمونی تغییرات سطوح هورمونی درزمان بلوغ می تواند موجب چربتر شدن پوست شود. در حوالی زمان قاعدگی و زمان یائسگی ممکن است پوست چربتر شود. تغذیه مصرف غذاهای پرچرب و فست فود ها در برخی افراد می تواند چربی پوست را افزایش دهدداروها مصرف برخی داروها از جمله استروئیدهای انابولیک وبرخی قرصهای ضد بار داری می تواند پوست را چربتر کند.
سن با افزایش سن چربی پوست کمتر می شود. بطوریکه افراد مسن پوست خشکتری به نسبت جوانها دارند. ترکیبات موضعی مصرف مداوم فراورده های آرایشی پرچرب می تواند موجب چربی پوست ومشکلات بعدی گردد.
عوامل محیطی برخی عوامل محیطی بر چربی پوست موثرند:
– فصول گرم سال درفصول گرم چربی پوست تشدید می شود.
– میزان رطوبت ودمای هوا درآب و هوای گرم ومرطوب چربی پوست تشدید می شود.
مراقبتهای ضروری پوست چرب:
– پاک کردن: روزی دو بار از پاک کننده ی پوست چرب محلول درآب استفاده کنید.این شوینده نباید پوست را شدیدا خشک کند.
–تونرها: استفاده از یک تونر مخصوص پوست چرب جهت پاک نمودن آلودگیهای روز مره و بقایای مواد آرایشی ضروری است.
–لایه برداری: استفاده از لایه بردارها بطور دوره ای حسب تشخیص پزشک برای رفع ضخامت لایه ی سطحی پوست وبستن منافذ وصاف وشاداب وشفاف شدن پوست ضروری است. این کار می تواند بروشهای مختلفی از جمله استفاده از اسکرابهای موضعی، مواد لایه بردار مانند اسیدهای میوه و روشهایی مانند میکرودرم ابریژن دوره ای توسط پزشک صورت پذیرد.
–مرطوب کننده: اینطور تصور نکنیم که پوست چرب نیاز به مرطوب کننده ندارد. استفاده از یک مرطوب کننده ی مخصوص پوست چرب پس از شستشو به حفظ سلامت پوست کمک می کند.
–تغذیه: نوشیدن آب کافی، رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه و فیبر، کاهش مصرف غذاهای پر چرب، قند ونمک و قطع مصرف سیگار والکل توصیه می شود.
–مصرف مکملهای ویتامین ومواد معدنی مانند آهن در صورت تشخیص پزشک به بهبود وضعیت پوست کمک می کند.
–خواب خواب کافی وعمیق برای سلامت پوست ضروری می باشد.
–ورزش انجام تمرینات منظم ورزشی باعث بهبود اکسیژن رسانی به پوست و دفع سموم و سلامت وشادابی هر چه بیشتر پوست می شود.
–در انتها این مژده را بدهم که علیرغم مشکلات مذکور،در پوست چرب علایم و نشانه های افزایش سن دیرتر آشکار می شود. شما با مراقبت صحیح از پوست چرب واستفاده از فرآورده های مناسب این پوست می توانید پوستی شاداب و شفاف داشته باشید.