چه چیزی باعث کور رنگی می شود؟
کور رنگی مشکلی است که باعث می شود شخص نتواند رنگ ها را تشخیص دهد. عصب تشخیص رنگ در این افراد از کار می افتد. بیشتر افرادی که از کور رنگی رنج می برند نمی توانند رنگ های قرمز و سبز را تشخیص دهند.همچنین تشخیص زرد و آبی نیز می تواند دشوار باشد. اگرچه این نوع از کور رنگی بسیار نادر است.
این مشکل می تواند بسیار حاد باشد. اگر فرد کاملا کور رنگ باشد تصاویری که می بیند فقط سیاه و سفید اند. این وضعیت بسیار نادر است. زیرا بسیاری از افراد کور رنگ زرد و قهوه ای و آبی را می بینند و تشخیص رنگ های قرمز و سبزکمی دشوار است.
کور رنگی بیشتر در مردان شایع است.زیرا معمولا زنان کروموزمی دارند که از ابتلا به بیماری کور رنگی در آنها جلوگیری می شود.طبق مرکز بیماری های چشمی آمریکا بیش از 8 درصد مردان دارای مشکل کور رنگی هستند در حالی که این تعداد در زنان فقط 0.5% است.
انواع کور رنگی:
سه نوع کور رنگی وجود دارد. در نوع اول فرد نمی تواند فرق بین سبز و قرمز را تشخیص دهد. در نوع دوم فرد نمی تواند رنگ های آبی و زرد را تشخیص دهد. نوع سوم که achromatopsia نامیده می شود در این نوع فرد بیشتر رنگ ها را خاکستری می بیند.این نوع بسیار نادر می باشد در مقایسه با دو نوع دیگر.
کور رنگی ارثی و کور رنگی غیر ارثی:
کور رنگی به دو نوع ارثی و غیر ارثی تقسیم می شود. کور رنگی ارثی بسیار شایع تر از انواع دیگر آن است. این نوع معمولا بر اثر مشکلات ژنتیکی به وجود می آید.به این معنی که معمولا این مشکل در بین افراد خانواده و خاندان به ارث برده می شود. افرادی که فامیل نزدیکی دارند که از کور رنگی رنج می برند احتمال اینکه فرزندشان کور رنگ باشد بسیار بیشتر است.
کور رنگی غیر ارثی بعدها در زندگی فرد شکل می گیرد. هم زنان درگیر این بیماری می شوند هم مردان.بیماری هایی که باعث آسیب اعصاب چشم می شوند می توانند یکی از دلایل ابتلا به این بیماری باشند.
چه عواملی باعث کور رنگی در افراد می گردد؟
چشم دارای اعصابی است که باعث می شود تا شبکیه چشم کار کند این اعصاب به نور حساس اند.این اعصاب در پشت چشم قرار دارند و رنگ را به مغز انتغال می دهند. هر سلول عصبی به رنگ متفاوتی واکنش نشان می دهد. هر یک از این سلول های اعصبی اگر آسیب ببینند فعالیتشان مختل شده و توانایی انتغال رنگ به مغز را ندارند.