11 نکته مبنی بر خواص ماهی :
اگر ماهی ها را بر حسب نوع گروه خونی خود انتخاب کنید می تواند برای شما بسیار مفید باشد در غیر این صورت باعث بروز بسیاری از مشکلات گوارشی و آلرژی خواهد شد.
1- دارای مواد معدنی موثری است که بیشتر افراد به میزان لازم از آن را دریافت نمی کنند.
ماهی های مناسب برای گروه خون :
گروه خون O : برای این گروه خونی ماهی های روغنی آب های سرد، شاه ماهی شمال و ماهی های اقیانوس اطلس توصیه داده می شود. برای درمان التهاب روده که در این گروه خون شایع است موثر می باشد. همچنین باعث تنظیم غلظت خون و میزان ترشح غده تیروئید می شود. باعث جلوگیری از چاقی نیز می شود.
گروه خون A : از خوردن ماهی حلوا و سفره ماهی خودداری شود زیرا باعث ملتهب شدن سیستم گوارشی در این گروه خونی می شود. افراد دارای این گروه خونی که در خانواده خود سابقه سرطان سینه دارند بهتر است از حلزون خوراکی استفاده کنند.
گروه خون B : ماهی های اقیانوسی مانند سالمون و روغنی برای این گروه خون بسیار مناسب می باشد. توصیه می شود از میگو، لابستر و خرچنگ خودداری کنند زیرا به سیستم ایمنی بدن آن ها آسیب می رساند.
گروه خون AB : همانند گروه خون A از حلوا و سفره ماهی خودداری کنند. افراد دارای این گروه خونی که در خانواده خود سابقه سرطان سینه دارند بهتر است از حلزون خوراکی استفاده کنند.
2- ماهی باعث پایین آمدن ریسک بیماری های قلبی می شود. داشتن یک وعده غذایی ماهی در هفته می تواند باعث پایین آمدن ریسک حمله قلبی و یا سکته شود که دو عامل اصلی کشنده در جهان به حساب می آیند.
3- ماهی حاوی مواد مغذی لازم در هنگام رشد فرد می باشد. امگا 3 یکی از مواد بسیار مهم هنگام رشد می باشد. در مغز و چشم ذخیره می شود. برای بانوان حامله و شیر ده مصرف امگا 3 بسیار مهم است. بانوان حامله بهتر است در مورد میزان و نوع ماهی مصرفی، قبل از مصرف با پزشک خود مشاوره کنند.
4- هنگام بالا رفتن سن مغز دچار اختلال می شود که تا حدی طبیعی می باشد ولی بیشتر از حد طبیعی به طرف بیماری مانند آلزایمر کشش پیدا می کند. ماده خاکستری بافت عصبی، بخشی از مغز است که احساسات و خاطرات در آن ذخیره می شوند. تحقیقات نشان داده است افرادی که هر هفته ماهی مصرف می کنند، از میزان ماده خاکستری بافت عصبی بیشتری برخوردارند.
5- ماهی می تواند افسردگی شما را از بین ببرد. افسردگی بیماری روحی جدی و متداولی است. بیشتر با عواملی مانند بی حوصلگی، ناراحتی، انرژی پایین و کمبود علاقه و اشتیاق نسبت به زندگی شناسایی می شود. تحقیقات گوناگون نشان داده اند که امگا 3 در درمان افسردگی موثر است و میزان اثر بخشی داروهای افسردگی را بالا می برد.
6- منبع غنی از ویتامین D می باشد. ماهی های روغنی مانند سالمون دارای ویتامین D بیشتری هستند. اگر در معرض تابش خورشید نیستید و از ماهی استفاده نمی کنید بهتر است از قرص های مکمل ویتامین D استفاده کنید.
7- ماهی در کاهش ریسک مبتلا شدن به بیماری هایی که به سیستم ایمنی بدن مرتبط است، نقش مهمی دارد. مانند دیابتی نوع 1. تحقیقات متفاوتی نشان داده اند که امگا 3 یا روغن ماهی در کاهش ریسک مبتلا شدن کودکان به دیابت نوع دوم، نفش بسزایی دارد.
8- ماهی می تواند از آسم در کودکان جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده اند کودکانی که از امگا 3 استفاده می کنند کمتر در خطر مبتلا شدن به آسم هستند.
9- ماهی می تواند دید چشم شما را در دوران سالخوردگی حفظ کند. در تحقیقی نشان داده شده افرادی که از ماهی استفاده کردند 42 درصد از ریسک کمتری نسبت به افراد دیگر در مبتلا شدن به بیماری های چشمی دوران سالخوردگی برخوردارند.
10- ماهی می تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. اختلال در خواب امروزه بسیار شایع شده است. محققان معتقداند میزان ویتامین D میتواند بر این امر تاثیر گذار باشد.
11- ماهی خوشمزه است و آماده کردن آن آسان می باشد. این نکته پزشکی نیست ولی می توان گفت مهم است. پس با این حساب می توانید از این پس یک تا دو وعده غذایی در هفته از ماهی استفاده کنید.
ماهی های مناسب برای گروه خون خود را انتخاب کنید :
گروه خون O : ماهی سرخو، حلوا ماهی، صبور ماهی، اردک ماهی، ماهی آزاد.
گروه خون A : ماهی کپور، ماهی سرخو، شیر ماهی، قزل الا، ماهی سفید، سالمون.
گروه خون B : شیر ماهی، ماهی سوف، سالمون، حلوا ماهی، ماهی هامور، سفره ماهی.
گروه خون AB : شیر ماهی، ماهی سرخو، ماهی تن، سالمون، صبور ماهی، ساردین.
اگر مایل هستید بیشتر درباره نحوه ی درست تغذیه و گروه خون خود بدانید، کتاب ” بر اساس گروه خون خود تغذیه کنید” را تهیه نمایید.