021-88343490

7 آزمایش مهم زنان

مطلب را به اشتراک بگذارید

اگرچه تست های توصیه شده برای تامین سلامت زنان بسیار گسترده است، اما این هفت آزمایش چهارچوب سلامتی زنان را بررسی خواهد کرد. البته این آزمایش ها برای زنان سالم است. 
وقتی کسی حال ما را می پرسد می گوییم: خوبم. احساس خوبی دارم. خداروشکر سلامتم. اما واقعا چه چیزی درباره سلامتی تان می دانید؟ یا به عبارتی اصل حالتان چطور است؟ پاسخ این سوال اصلا ساده نیست. برای شما به عنوان یک خانم ضروری است که تست های غربالگیری زیر را برای پی بردن به وضعیت سلامتی خود حتما انجام دهید.
امروزه با حضور پررنگ تر زنان در جامعه، وضعیت سلامتی آنها نیز پیچیده تر شده است. حضور موفق زنان در جامعه در درجه اول نیازمند یک چهارچوب سلامت است.
تست های غربالگری به شما کمک می کنند، رد یک بیماری را قبل از مبتلا شدن پیدا کنید.در این زمان است که درمان یا به پیشگیری تبدیل می شود و یا روند بسیار ساده تری از درمان های واقعی نیاز خواهد داشت.

اگرچه تست های توصیه شده برای تامین سلامت زنان بسیار گسترده است، اما این هفت آزمایش چهارچوب سلامتی زنان را بررسی خواهد کرد. البته این آزمایش ها برای زنان سالم است. طبیعتا خانم مبتلا به یک بیماری خاص لازم است علاوه بر تست های زیر، روند درمان بیماری خود و آزمایش های مربوطه را به دستور پزشک در پیش بگیرد.

– ماموگرافی سینه
سرطان پستان از از شایع ترین سرطان ها در زنان است. شانس ابتلای زنان به سرطان سینه، یک زن از هر هفت زن است. تشخیص زودتر این بیماری، درمان آن را تسهیل کرده و مرگ های ناشی از آن را کاهش خواهد داد.
ماموگرافی سینه می تواند حدود 75 درصد سرطان های پستان را حداقل یک سال قبل از این که فرد از بیماری خود مطلع شود، تشخیص دهد. البته گاهی نیز پیش می آید که ماموگرافی برخی از سرطان ها را تشخیص ندهد و نتیجه غلط به پزشک ارائه دهد.پس اگر احساس می کنید توده ای در سینه خودتان دارید و با این حال ماموگرافی در سال گذشته هیچ تشخیص خاصی برای شما نداشته، لازم است پیگیری های لازم را به عمل آورید.
– پاپ اسمیر و آزمایش های ناحیه لگن
طی آزمایش پاپ اسمیر، پزشک نمونه ای از سلول های دیواره واژن را برداشته و برای پیدا کردن علائم خطر سرطان دهانه رحم، آن را بررسی می کند. غربالگری به این منظور لازم است حداقل سه سال بعد از ازدواج برای هر خانم انجام شود. بهتر است تکرار این تست سالیانه و یا حداکثر دو سال یکبار باشد.
در زنان 30 ساله و بالاتر، اگر جواب سه تست پی در پی بدون مشکل باشد، تکرار تست ها می تواند هر دو سال یکبار در نظر گرفته شود و در زنان 70 سال و بالاتر نیز اگر حداقل در سه تست پی درپی هیچ مشکلی دیده نشود، تکرار تست ها می تواند هر 10 سال یکبار در نظر گرفته شود.
اما زنانی که به علل مختلفی غیر از ابتلا به سرطان واژن، رحم و تخمدان های آنها به کلی برداشته شده است، نیازی به انجام این تست ها نخواهند داشت.
– آزمایش بیماری های جنسی
این تست ها زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کنند که روش جلوگیری از بارداری برای زوجین، روش طبیعی و غیر استریل باشد. ابتلا به بسیاری از بیماری های منتقله از طریق رابطه جنسی می تواند منجر به نازایی در آینده شود. سیفلیس، هرپس، هپاتیت و ایدز می تواند از جمله ی این بیماری ها باشد.
– تست دیابت
در دیابت نوع دو فشار خون افزایش می یابد، زیرا مقاومت بدن به انسولین، کارایی آن را در بدن کاهش داده و تنظیم فیزیولوژیک بدن به هم می خورد.چاقی نیز مشکل شایع در دیابت نوع دو است که می تواند هم به عنوان علت دیابت و هم عارضه ی آن در نظر گرفته شود. بسیاری از زنان در دوران میانسالی و سالمندی به دیابت مبتلا خواهند شد. اما امروزه شیوع مبتلایان جوان نیز در حال افزایش است. بارداری وضعیتی است که می تواند مادر را برای این بیماری مستعد کند.
نژاد، سن، چاقی، نداشتن فعالیت بدنی، برنامه غذایی، سابقه خانوادگی و … در ابتلا به دیابت و پیشرفت آن در جوامع حائز اهمیت هستند.زنان مبتلا به دیابت بارداری، مشکلات تخمدانی نظیر کیست تخمدان، فشار خون بالا، کلسترول و چربی خون بالا و اختلال متابولیسم قند خون در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت بعد از زایمان قرار دارند.

توصیه بر آن است که خانم های سالم، تست قند خون ناشتا را حداقل هر سه سال یکبار انجام دهند، مخصوصا در زنان 45 ساله و بالاتر، زیرا اوج ابتلا به دیابت در زنان 45 سالگی است. قطعا اگر شما فردی هستید که سایر عوامل خطر دیابت نظیر چاقی، چربی خون ، فشار خون و … را دارید، لازم است آزمایش قند خون را با فاصله کمتری انجام دهید.

– غربالگری بیماری های قلب
چاقی، فشار خون بالا، رژیم غذایی پرچرب و دیابت زمینه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را فراهم می آورند. مساله آن است که زنان معمولا علائم حمله قلبی را نمی شناسند و آن را با مشکلاتی نظیر سوء هاضمه، تنگی نفس و درد عضلات اشتباه می گیرند.

سازمان سلامت توصیه می کند که تمام بالغین 18 ساله و بالاتر تست فشار خون را انجام دهند. اگر این فشار خون برای شما کمتر از 120 روی 80 بود، لازم است تست فشار خون را حداقل دو سال یکبار انجام دهید. در غیر این صورت، یعنی اگر فشار خونتان از این مقدار بالاتر بود و شما سایر عومل خطر نامبرده را دارید، لازم است فشار خونتان به طور مکرر بررسی شود.

– تست سنجش تراکم استخوان
زنان نسبت به مردان برای از دست دادن توده استخوانی و ابتلا به پوکی استخوان بسیار مستعد ترند. در سنین نزدیک به یائسگی، این تخریب و از دست دادن توده استخوانی تسریع می شود و پوکی استخوان نتیجه ی این فرایند است. پوکی استخوان هم در نهایت استخوان ها را مستعد شکستن خواهد کرد.
توصیه بر آن است که زنان 65 ساله و بالاتر، تست سنجش تراکم استخوان را به طور روتین انجام دهند. اما اگر شما فردی مستعد پوکی استخوان هستید، مثلا کم وزن هستید و یا سیگار می کشید، لازم است این غربالگری ها را از سن 60 سالگی و هر سال انجام دهید.
– تست تشخیص سرطان کولون و رکتوم
لازم است زنان 50 سال به بالا اگر در خطر متوسط به ابتلا هستند، تست های تشخیص سرطان روده بزرگ (کولون) و رکتوم (مقعد) را انجام دهند. داشتن سابقه خانوادگی برای سرطان کولون و رکتوم و یا سابقه شخصی در ابتلا به بیماری کولیت زخمی، یک فرد را واجد شرایط برای نیازمندی به تست های مکرر از سنین پایین تر می کند. امروزه روش های متعددی برای این منظور وجود دارد.
کولونوسکوپی، باریم انما و انواع اسکن ها از جمله این روش ها  هستند که هر کدام در شرایط خاصی به کار خواهند آمد.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *