در طی مسافرت با قطار به دلیل اینکه امکان راه رفتن و یا دراز کشیدن روی صندلی وجود دارد، ابتلا به این عارضه کمتر است.
نشستن برای مدت زمان طولانی در یک فضای تنگ میتواند گردش خون را در پاها کاهش دهد و در نتیجه منجر به تشکیل لخته خون شود.
این لخته از طریق جریان خون به ریهها، مغز، قلب و قسمتهای دیگر بدن انتقال پیدا میکند که میتواند منجر به آسیب شدید این اندامها و احتمالا مرگ شود.
ترومبوز سیاهرگ عمقی بیشتر سیاهرگهای اندام تحتانی را درگیر میکند.
ایجاد لختههای خونی در مسیر رگ های خونی اندامها، باعث اختلال جریان خون شده و در نتیجه منجر به انسداد نسبی و یا کامل عروق خونی میگردد.
یکی از مهمترین عوارض احتمالی ترومبوز سیاهرگی عمقی، آمبولی ریوی است که به علت انتقال لخته خونی به ریه ها ایجاد میگردد و ممکن است منجر به مرگ بیمار گردد.
در ضمن محققان می گویند نشستن کنار پنجره هواپیما در سفرهای طولانی مدت هوایی، میتواند خطر تشکیل لخته خونی در سیاهرگ عمقی (ترومبوز ورید عمقی) را افزایش دهد.
همچنین احتمال ابتلا به این عارضه در افراد مسن، زنان باردار و یا آن دسته از خانمهایی که از داروهای ضد بارداری استفاده میکنند، شدیدتر است.
لازم به ذکر است که این مشکل بیشتر در افرادی اتفاق می افتد که به طور مداوم به چنین سفرهایی می روند، مانند خدمه پرواز و راهنمایان تورهای گردشگری و … . به همین دلیل برای افرادی که گاهی به سفر می روند، جای نگرانی وجود ندارد.
برای جلوگیری از لخته شدن خون باید…
قبل از سفر باید…
– در برخی موارد پزشک ممکن است با تجویز یک داروی رقیق کننده و ضدانعقاد خون مانند آسپرین، قبل از یک سفر طولانی به بیمار از این امر جلوگیری کند.
البته پزشکان میگویند داروهای ضد انعقاد خون را باید آن افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند با تجویز پزشک مصرف کنند، زیرا عوارض آنها به مراتب خطرناکتر است.