آلودگی هوا در کلان شهرها به ویژه در آسیا سبب ناباروری مردان می شود.
آلودگی هوای شهرهای بزرگ به ویژه کلان شهرهای آسیایی، مدتهاست گریبانگیر ساکنان این شهرها شده است. آلودگی هوا در این شهرها همه ساله با کاهش دما، سکون تودههای هوا و روشن شدن تجهیزات گرمایشی خانهها به وضعیت هشدار میرسد.
ساکنان ابرشهرهای مختلف مثل چین، تهران با این معضل بزرگ دست و پنجه نرم میکنند. انتشار خبر ابتلای یک دختر هشت ساله چینی به سرطان ریه به دلیل تنفس هوای آلوده در این هفته بازتاب گسترده ای در افکار عمومی این کشور داشت.
به گزارش خبرگزاری رسمی شینگهوا، پزشک این دختر هشت ساله آلودگی هوای محل سکونت او در ایالت جیانگ سو را دلیل ابتلای او به سرطان ریه عنوان کرده است.
همزمان با انتشار این خبر، نتیجه تحقیق گروهی از پزشکان چینی نیز از ناباروری مردان به دلیل تنفس هوای آلوده خبر میدهد. نتیجه این تحقیق که به تازگی منتشر شده است، حاکی از “بدشکل” شدن اسپرمها و کاهش توانایی باروری آنها است.
تیم پزشکی دکتر “لی زنگ” و همکاران او از بیمارستان “رنجی” در شهر شانگهای، به بررسی نمونههای اسپرمی پرداختند که در مدت ده سال در بزرگترین بانک اسپرم شهر میلیونی شانگهای جمعآوری شده بودند.
نتیجه پژوهش آنان نشان میدهد که اسپرمها در ده سال گذشته با افزایش آلودگی هوا در این شهر، رفته رفته “بلندتر” و “بدشکل تر” شدهاند. این تغییر فرم سبب کاهش توانایی شنای آنها در مایع اسپرم و در نتیجه کاهش باروری اسپرمها شده است.
نکته قابل توجه این است که دو سوم اسپرمهای بررسی شده بدون استانداردهای تعریف شده سازمان بهداشت جهانی بودند. دکتر لی، مدیر این تیم پژوهشی، هشدار میدهد که “باروری مردان قربانی آلودگی هوا میشود “.
نتیجه تحقیق درباره کاهش باروری مردان با تنفس هوای آلوده در حالی منتشر میشود که گروه دیگری از پژوهشگران چینی درباره تاثیر زیانبار آلودگی هوا بر شکل گیری جنین و تولد نوزادان زودرس هشدار داده بودند.
17آبان آکادمی جامعه شناسی چین هشدار داده بود که ریزگردهای معلق در هوا منجر به افزایش نقص عضو جنین و تولد نوزادان زودرس میشود.
با این حال هرچند که آلودگی هوا به یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث محافل عمومی در چین تبدیل شده اما ساکنان شهرهای آلوده برای دست و پنجه نرم کردن با این معضل بزرگ چارهای پیش رو نمیبینند.
سال به سال آلودگی هوا در سطح کلانشهرها شدت گرفته است. از جمله شهر پکن را برخی روزها دودمه غلیظی فرا میگیرد که دامنه دید را گاه به حداکثر سه متر کاهش میدهد.
مقامات مسئول پکن اعلام کردند که در نظر دارند با صرف هزینهای بیش از 36 میلیارد یورو غلظت ریزگردهای این شهر را تا سال 2017 میلادی، به یک چهارم کاهش دهند. این درحالی است که غلظت ریزگردهای معلق در هوای پکن در سال جاری نسبت به سال گذشته یک چهارم افزایش یافته است.