کم کاری تیروئید را کنترل کنید، بعد باردار شوید
به گفته یک فوق تخصص غدد و متابولسیم یکی از هورمون های اساسی در رشد جنین، بخصوص در هفته های اول بارداری، غده تیروئیداست. این غده اگر دچار مشکل شود، جنین انواع اختلالات سیستم عصبی و قلبی را تجربه خواهد کرد.
هفته دوازدهم جنین هیپوفیز دارد ولی تیروئید ندارد و در اواخر ماه چهارم تیروئید فعال تشکیل می شود، بعضی اوقات مادران باردار در مناطقی زندگی می کنند که میزان ید آب و غذا پایین است. زمانی هم ید میزان مناسبی دارد ولی تیروئید مادر از قبل دچار اختلالاتی است. در این صورت در هفته های پنج و شش بارداری کم کاری تیروئید مادر خود را نشان می دهد یعنی درست زمانی که مغز جنین تکامل عالی خود را طی می کند. در این شرایط اختلال در تکامل مغزی عقب ماندگی های مختلفی را برای جنین به همراه خواهد داشت.
به گفته فوق تخصص غدد و متابولسیم هورمونی که جفت ترشح می کند، از نظر کارکرد شبیه به هیپوفیزی است که هورمون تیروئید را ترشح می کند. وقتی میزان هورمون جفت به شدت بالا می رود، بخصوص در دوقلوها، تیروئید را تحریک می کند و منجر به پرکاری ظاهری تیروئید در مادر می شود. این موارد پرکاری گذرا اگر تشخیص داده نشود، زن باردار در زمان بارداری دارو استفاده کرده و عوارض آن روی جنین ظاهر می شود.