021-88343490

درمان خانگی سینوزیت

مطلب را به اشتراک بگذارید

سردرد سینوسی معمولاً همراه با سینوزیت است. در این حالت لایه‌ی مخاطی سینوس‌ها متورم می‌شود. ممکن است در اطراف چشم‌ها، گونه‌ها و پیشانی حالت فشار احساس شود. درد و فشار بیشتر در ناحیه بالای بینی و بین دو چشم احساس می‌شود. شدت درد از متوسط تا شدید تغییر می‌کند و درمان آن دشوار است. بسیار از افراد و حتی پزشکان در مورد تشخیص سردردهای میگرنی یا عصبی از سردردهای سینوسی به اشتباه می‌افتند.
با این وجود بهتر است که نوع سردرد در ابتدا تشخیص داده شود و سپس به درمان آن اقدام شود. سردرد دلیل کافی برای این نیست که از نوع سینوسی باشد، بلکه نشانه‌های بسیاری دیگری در ارتباط با سینوس‌ها باید همزمان وجود داشته باشد. 
در بیشتر موارد همراه با سردردهای سینوسیدرد و فشار اطراف سینوس‌ها با تماس دست بیشتر می‌شود، و حرکتهایی مانند چرخیدن یا به جلو خم شدن باعث بدتر شدن سردرد می‌شود. همچنین علائمی مانند تب، خستگی، سرفه، گلودرد، از بین رفتن بویایی، گرفتگی بینی نیز دیده می‌شود. 
در زیر بعضی از درمان‌های خانگی برای سردردهای سینوسی آورده شده است:
1- ماساژ:
ماساژ دادن نواحی اطراف سینوس‌ها به کاهش سردرد سینوسی کمک می‌کند. به این منظور با نوک انگشتتان نواحی که بیشتر دردناک است ماساژ دهید. می‌توانید دراز بکشید و از فرد دیگری بخواهید که با انگشت نواحی بالای ابرو را به سمت موها ماساژ دهد. 
2- اسپری آب نمک:
اگر مجرای بینی گرفته است و به سختی تنفس می‌کنید، می‌توانید با اسپری آب نمک از این مشکل خلاص شوید. مقدار کمی نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و سپس به داخل سوراخ‌های بینی اسپری کنید یا داخل بینی را با آن شستشو دهید. این کار سبب مرطوب شدن حفره‌ی بینی و رفع گرفتگی آن می‌شود.
3- کمپرس گرم و سرد:
در نواحی اطراف سینوس‌ها بطور متوالی به کاهش التهاب سینوس‌ها و درمان سردرد  کمک می‌کند. ابتدا کمپرس آب گرم را به مدت 3 دقیقه استفاده کنید و سپس بلافاصله بعد از آن از کمپرس سرد را به مدت حداکثر 30 ثانیه استفاده کنید. این نوع کمپرس را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنید تا گرفتگی سینوس‌ها برطرف شود و در نتیجه سردرد سینوسی درمان شود. 
4- ویتامین C: 
سرشار از آنتی‌اکسیدان است که برای مقابله با عفونت سینوس‌ها بسیار مفید است و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. بنابراین از غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند مرکبات، کلم بروکلی، توت فرنگ، انار و… در رژیم غذایی‌تان استفاده کنید. حتی آن را به صورت چای لیمویی مانند چای سبز لیمویی یا به شکل مکمل می‌توانید استفاده کنید. 
5- رژیم غذایی متعادل: 
بیشتر از میوه جات و سبزیجات استفاده کنید. مواد غذایی فرآوری شده و آماده نخورید. گوشت و لبنیات کمتر بخورید. بطور کلی یک رژیم غذایی متعادل مشکلات مربوط به سلامت را از بین می‌برد و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، طوری که کمتر دچار عفونت‌هایی از قبیل عفونت سینوسی می‌شوید و در صورت ابتلا نیز سریعتر بهبود می‌یابید.
6- زنجبیل:
دارای مواد ضدالتهاب و ضد درد است که به رفع سردرد ناشی از سینوزیت کمک می‌کند. مقداری زنجبیل تازه را خورد کنید ودر یک فنجان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و مایع گرم را بنوشید. یا می‌توانید زنجبیل تازه را مانند آدامس بجوید. مکمل‌های زنجبیل نیز در بازار موجود است.
7- آب گرم: 
آب گرم به باز شدن سینوس‌ها و رفع التهاب آنها کمک می‌کند. بنابراین مقدار زیادی آب گرم بنوشید تا به سرعت نشانه‌های سینوزیت از بین برود.
8- بخار:
به باز شدن مجرای تنفسی کمک می‌کند و میزان خلط را کاهش می‌دهد. مقدار آب را در ظرفی بجوشانید و یک حوله روی سرتان بیاندازید و بخار حاصل را استنشاق کنید تا گرفتگی بینی رفع شود و در نتیجه سردرد تسکین یابد. می‌توانید مقدار روغن اکالیپتوس یا نعناع به آب در حال جوشیدن بیافزایید.
9- غذاهای پر ادویه:
اگر سینوزیت دارید ممکن است طعم غذاها را به خوبی تشخیص ندهید در این صورت می‌توایند از غذاهای تند مکزیکی یا تایوانی استفاده کنید. این غذاهای پرادویه به رفع گرفتگی بینی کمک می‌کنند و در نتیجه سردرد کاهش می‌یابد. 
10- سوپ گرم:
به رفع گرفتگی بینی و کاهش التهاب سینوس‌ها کمک می‌کند و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. سوپ گرم را جزئی از وعده‌هایی غذایی‌تان قراردهید و بطور مرتب از آن استفاده کنید. البته برای تاثیر بیشتر، مقداری فلفل قرمز به آن بیافزایید. 
پیشگیری از سردرد سینوسی
1- دست‌هایتان را پس از استفاده از سرویس بهداشتی و پیش از غذاخوردن بشویید.
2- از محرک‌هایی همچون سیگار، قلیان، مواد حساسیت‌زا و آلودگی‌های هوا که باعث التهاب سینوس‌ها می‌شوند پرهیز کنید. 
3- اگر هوای اتاق خشک است از دستگاه‌های بخور استفاده کنید. اما مراقب باشید که بهداشت آن را کاملاً رعایت کنید و بیش از حد از بخور استفاده نکنید زیرا رطوبت بیش از حد هوا سبب رشد قارچ‌های مضر در هوا می‌شود. 
4- مطمئن شوید که تهویه هوای منزل بخوبی صورت می‌گیرد و جایی برای رشد میکروب‌های مختلف وجود ندارد. 
5- در طی روز از دوش آب داغ استفاده کنید، زیرا به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند.
6- مایعات و به ویژه آب زیاد بنوشید تا بدن دچار کم‌آبی نشود و راه تنفسی همیشه مرطوب بماند. خشک شدن راه تنفسی سبب التهاب و گرفتگی سینوس‌ها و در نتیجه سردرد می‌شود.
7- بیشتر استراحت کنید، به ویژه در مواقعی که مبتلا به سردرد هستید. 
نکته: در صورتی که از درمان‌های بالا استفاده کردید و باز هم سردرد به مدت بیش از 10 روز به طول انجامید، با پزشکتان مشورت کنید. 

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *