021-88343490

بارداری و بیماری های تیروئیدی

مطلب را به اشتراک بگذارید

بارداری و بیماری های تیروئیدی

بیماری های تیروئیدی بیماری هایی هستند که بر روی غده تیروئید اثر می گذارند. گاهی اوقات بدن مقدار زیادی تیروئید یا بر عکس مقدار کمی تیروئید تولید می کند هورمون های تیروئید متابولیسم را کنترل می کنند یعنی سوخت و ساز و مصرف انرژی بدن را کنترل می کنند. تولید زیاد هورمون تیروئید باعث بیماری به نام Hypothyroidism می شود که باعث کند شدن کارکرد اجزای مختلف بدن می شود.

هورمون تیروئید نقش اساسی در زمان بارداری بر عهده دارد در هر دو حالت اینکه بچه به صورت سالم رشد کند و همینطور سلامت مادر.

زنان با مشکل تیروئید می توانند بارداری سالمی داشته باشند و از خود و جنین خود در دوران بارداری حفاظت کنند البته با فهمیدن اینکه بارداری چه تاثیری بر روی تیروئید خواهد داشت و اینکه به طور منظم آزمایش های مربوط به تیروئید را انجام دهند.

چگونه بارداری بر تیروئید اثر می گذارد؟

دو هورمون HCG و استروژن که به بارداری ارتباط شدیدی دارند  باعث می شوند تا مقدار هورمون تیروئید در خون افزایش یابد.

هورمون تیروئید یک هورمون اصلی در تشکیل مغز جنین در رحم مادر می باشد. در سه ماهه اول کار غده تیروئید جنین به عهده تیروئید مادر می باشد اما پس از 12 هفته تیروئید جنین شکل می گیرد.

تیروئید زنان سالم در حین بارداری شروع به رشد می کند اما نه به حدی که بتوان با لمس آن را تشخیص داد. رشد تیروئید می تواند علائم یک تیروئید مریض باشد.

چگونه کم کاری تیروئید بر روی مادر و جنین تاثیر می گذارد؟

کم کاری تیروئید کنترل نشده می تواند می تواند باعث بروز عوارض زیر شود :
1-ایست ناگهانی قلب
2-افزایش فشار خون در اواخر بارداری
3-سقط جنین
4-تولد زود تر از موعد نوزاد

5-وزن کم جنین در حین تولد

اگر خانمی از بیماری Graves رنج می برد یا از این بیماری درگذشته بهبود یافته است (با جراحی یا رادیواکتیو)  آنتی بادی به نام TSI ترشح می کند که شبیه هورمون TSI است و به مانند آن عمل می کند. و باعث تولید تیروئید به مقدار زیاد می نماید.

گاهاً کم کاری تیروئید باعث استفراغ در زنان باردار می شود که باعث کاهش وزن می شود البته در این حالت در سه ماهه دوم کم کاری تیروئید از بین می رود.

کم کاری تیروئید در بارداری چگونه تشخیص داده می شود؟

کم کاری تیروئید با آزمایش کردن میزان TSH و T4 خون تشخیص داده می شود.
البته برخی از علائم کم کاری تیروئید در بارداری های معمولی نیز وجود دارد. مانند ضربان قلب بالا، عدم تحمل گرما و…

نشانه های دیگر نظیر ضربان نا منظم قلب، کاهش شدید وزن در حین بارداری و استفراغ های شدید می باشد.

کم کاری تیروئید در حین بارداری چگونه درمان می شود؟

درمان با داروهای ضد تیروئید از جمله روش های درمان می باشد درمان به واسطه پرتو درمانی در زنان باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

داروهای ضد تیروئید باعث کاهش مقدار هورمون تیروئید موجود در خون بدن می شود.

داروهای ضد تیروئید دارای عوارض زیر می باشند :

1-واکنش های آلرژیک مانند خارش و …
2-از کار افتادن کبد
3-کاهش گلبول های سفید موجود در خون
4-ضعف
5-زردی پوست
6-تب

7-کاهش اشتها

راهکار های طبیعی تنظیم عملکرد غده تیروئید در بارداری :

برای رهایی از تمام این مشکلات زنان باردار با مطالعه کتاب تغذیه مناسب دوران بارداری و سلامت جنین با علم گروه خون و پیروی از رژیم های ویژه دوران بارداری به راحتی قادر خواهند بود بدون مصرف هر گونه داروی شیمیایی موفق به کنترل کارکرد غده تیروئید خود شوند.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *