بارداری و بیماری های تیروئیدی
بیماری های تیروئیدی بیماری هایی هستند که بر روی غده تیروئید اثر می گذارند. گاهی اوقات بدن مقدار زیادی تیروئید یا بر عکس مقدار کمی تیروئید تولید می کند هورمون های تیروئید متابولیسم را کنترل می کنند یعنی سوخت و ساز و مصرف انرژی بدن را کنترل می کنند. تولید زیاد هورمون تیروئید باعث بیماری به نام Hypothyroidism می شود که باعث کند شدن کارکرد اجزای مختلف بدن می شود.
هورمون تیروئید نقش اساسی در زمان بارداری بر عهده دارد در هر دو حالت اینکه بچه به صورت سالم رشد کند و همینطور سلامت مادر.
زنان با مشکل تیروئید می توانند بارداری سالمی داشته باشند و از خود و جنین خود در دوران بارداری حفاظت کنند البته با فهمیدن اینکه بارداری چه تاثیری بر روی تیروئید خواهد داشت و اینکه به طور منظم آزمایش های مربوط به تیروئید را انجام دهند.
چگونه بارداری بر تیروئید اثر می گذارد؟
دو هورمون HCG و استروژن که به بارداری ارتباط شدیدی دارند باعث می شوند تا مقدار هورمون تیروئید در خون افزایش یابد.
هورمون تیروئید یک هورمون اصلی در تشکیل مغز جنین در رحم مادر می باشد. در سه ماهه اول کار غده تیروئید جنین به عهده تیروئید مادر می باشد اما پس از 12 هفته تیروئید جنین شکل می گیرد.
تیروئید زنان سالم در حین بارداری شروع به رشد می کند اما نه به حدی که بتوان با لمس آن را تشخیص داد. رشد تیروئید می تواند علائم یک تیروئید مریض باشد.
چگونه کم کاری تیروئید بر روی مادر و جنین تاثیر می گذارد؟
5-وزن کم جنین در حین تولد
گاهاً کم کاری تیروئید باعث استفراغ در زنان باردار می شود که باعث کاهش وزن می شود البته در این حالت در سه ماهه دوم کم کاری تیروئید از بین می رود.
کم کاری تیروئید در بارداری چگونه تشخیص داده می شود؟
نشانه های دیگر نظیر ضربان نا منظم قلب، کاهش شدید وزن در حین بارداری و استفراغ های شدید می باشد.
کم کاری تیروئید در حین بارداری چگونه درمان می شود؟
درمان با داروهای ضد تیروئید از جمله روش های درمان می باشد درمان به واسطه پرتو درمانی در زنان باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
داروهای ضد تیروئید باعث کاهش مقدار هورمون تیروئید موجود در خون بدن می شود.
داروهای ضد تیروئید دارای عوارض زیر می باشند :
7-کاهش اشتها
راهکار های طبیعی تنظیم عملکرد غده تیروئید در بارداری :