021-88343490

خواص میوه بلوط

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص میوه بلوط

 بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگل‌های کردستان، ‌لرستان و کهکلویه می‌روید. ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می ‌رسد‌. برگ‌های درخت بلوط پنجه‌ای و مانند انگشتان دست می‌باشد. میوه درخت بلوط که به ‌نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله‌ای جای می‌گیرد.
ترکیبات شیمیائی میوه بلوط
پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن، قند، اسید گالیک، اسید مالیک، کوئرسین Quercine، موسیلاژ، پکتین، ‌رزین و روغن است.

خواص داروئی

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. میوه بلوط از قدیم‌الایام مورد مصرف بوده و از آن به‌عنوان غذا استفاده می‌کرده‌اند‌. حتی اگر آن را خشک و آرد کرده و با آرد گندم مخلوط می‌کنند و از آن نان تهیه می‌نمایند‌. می‌توان بلوط را بو داده و سپس آن را آرد کرده و از آن چائی تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می‌باشد‌. این دم‌کرده را می‌توان برای موارد زیر به‌کار برد:
۱. بواسیر را برطرف می‌کند.
۲. اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می‌کند.
۳. درد معده و گاز معده را برطرف می‌کند.
۴. برای رفع کم‌خونی مؤثر است.
۵. نرمی استخوان را درمان می‌کند.
۶. برای تقویت عمومی بدن مؤثر است.
۷. برای معالجه اسهال اطفال، ‌در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم‌کرده آن را به اطفال می‌دهند.
خواص درخت بلوط :
برای استفاده از پوست درخت بلوط می‌توان آن را آرد کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید:
۱. خونریزی‌ها را متوقف می‌سازد.
۲. درمان‌کننده بواسیر خونی است.
۳. خاصیت ضد عفونی دارد.
۴. ادرار را زیاد می‌کند.
۵. ترشحات زنانه را از بین می‌برد.
مصارف خارجی پوست درخت بلوط :
برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می‌شود. بدین منظور باید ۱۵ گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دوسوم تقلیل یابد. از این جوشانده می‌توان به‌عنوان کمپرس استفاده کرد و یا آن را در وان حمام ریخته و در آن استراحت نمود:
۱. خون‌مردگی را درمان می‌کند.
۲. اگزما را از بین می‌برد.
۳. اگر واریس دارید این قسمت‌ها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید.
۴. برای درمان بیماری‌های پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته‌اید به مدت یک‌ربع ساعت استراحت کنید.
گز علفی :
در اثر نیش زدن حشره‌ای مخصوص به برگ و یا شاخه‌های درخت بلوط ماده‌ای به بیرون تراوش می‌کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به‌صورت دانه‌هائی به قطر ۲ سانتی‌متر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می‌شود. برای استفاده از گز شاخه‌های درخت را تکان می‌دهند تا دانه‌های گز به زمین بریزد. البته این دانه‌ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود. گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برای استفاده طبی از گز علفی می‌توان آن را با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آن را تهیه نمود. (۵۰ گرم در یک لیتر آب جوش)
خواص گز علفی :
۱. قابض است.
۲. خونریزی‌ها را متوقف می‌سازد.
۳. مقوی معده است.
۴. تقویت‌کننده دستگاه تنفسی است.
۵. سینه را نرم و صدا را صاف می‌کند.
۶. سرفه‌ها را برطرف می‌کند.
۷. تنگی نفس را درمان می‌کند.
۸. برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید.
توجه : مصرف بلوط برای دارندگان گروه های خونی O ، A و B بلامانع است.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *