سرطان چیست؟
کلمه سرطان به تنهایی موجب ایجاد نگرانی و ترس می شود. سرطان بیماری جدیدی نیست و تنها به چند کشور محدود نمی شود. سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان روده از شایع ترین انواع سرطان هستند. محققان بر این باورند که عوامل بسیاری مانند سیگار کشیدن، عادات غذایی غیر سالم و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی تا حدی موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان می گردند.
سرطان یک اصطلاح عمومی برای گروهی از 100 نوع بیماری است که با رشد کنترل نشده و گسترش سلول های غیر طبیعی همراه اند. تمام اندام های بدن، از سلول هایی تشکیل شده اند که در هنگام نیاز بدن ، قادر به تقسیم طبیعی برای تولید سلول های بیشتری هستند. اگر این سلول ها زمانی تقسیم شوند که به سلول های جدید نیازی نباشد ، آنگاه توده ای از بافت اضافی به نام تومور ایجاد می گردد. این تومور ها می توانند خوش خیم (غیر سرطانی) و یا بدخیم (سرطانی) باشند.
سلول های تومورهای بدخیم به بافت ها و ارگان های نزدیک حمله کرده و به آن ها آسیب می رسانند. سلول های سرطانی از تومور بدخیم جدا شده و از طریق جریان خون و یا سیستم لنفاوی به سایر نقاط بدن می روند و در آنجا نیز ایجاد تومورهای جدید می کنند. به گسترش سرطان “متاستاز” گفته می شود.
مانند بسیاری از بیماری های دیگر، عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو در بروز سرطان نقش دارند. تحقیقات نشان داده است که بین نوع گروه خونی و بروز سرطان نیز ارتباطی وجود دارد. آنتی ژن های نوع گروه خون نقش اساسی در بروز سرطان دارند. آنتی ژن های اکثر تومورهای سرطانی، A مانند هستند و به همین خاطر، به طور کل، سرطان در گروه خونی A بیشتر بروز می کند. در ادامه به بررسی واکنش هر چهار نوع گروه خون به بروز انواع سرطانمی پردازیم که می توانید با کلیک بر روی لینک زیر به مطالعه آن بپردازید.