021-88343490

علائم سرطان در مردان

مطلب را به اشتراک بگذارید

خستگی، بی اشتهایی و کاهش وزن شدید می تواند نشانه ابتلا به سرطان در مراحل پیشرفته باشد.

 بدن ما به طور طبیعی وقتی با مشکلی مواجه می شود علایمی را صادر می کند که نشان می دهد در جایی از بدن اشکالی وجود دارد. شناخت این علایم و توجه زودهنگام به آنها در تشخیص بیماری های خاص به خصوص سرطان و درمان به موقع آن نقش مهمی دارد.

 برخی افراد به دلیل بی توجهی و نا آگاهی زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و امید برای بهبودی کم است. در این مقاله به علایم اختصاصی سرطان در مردان اشاره می کنیم. اگر مدت طولانی است که از این علایم رنج می برید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 ۱- درد کمر:
درد مداوم یا احساس ناراحتی در نقطه مشخصی از بدن می تواند نشانه سرطان باشد. در مردان، درد در ناحیه کمر یا کشاله ران، نشانه ابتلا به سرطان بیضه و درد باسن، بالای ران و پایین کمر نشانه ابتلا به سرطان پروستات است. حتی اگر درد بیشتر در استخوان به خصوص استخوان های پا احساس شود نیز می تواند نشانه سرطان پیشرفته باشد. توصیه می شود در این موارد هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

 ۲- لک های سفید در دهان:
لک های سفید در دهان یا زبان می تواند نشانه زودرس سرطان دهان یا زبان باشد. اگر سیگار می کشید یا اهل مصرف مواد مخدر یا الکل هستید، این احتمال بیشتر و نمونه برداری و ارسال آن به پاتولوژی ضروری است. پس برای بررسی وضعیت خود مراجعه به دندانپزشک یا متخصص پوست ضروری است.

 ۳- ناتوانی جنسی:
گاهی ناتوانی در نعوظ، انزال کم همراه با درد و بطور کلی ناتوانی جنسی علامت سرطان پروستات است. زیرا بزرگ شدن پروستات، مانع نعوظ و انزال می شود. البته گاهی خستگی، مصرف برخی داروها، فشار خون بالا و … نیز می تواند باعث ناتوانی جنسی شود. پس بهتر است برای اطمینان بیشتر به یک اورولوژیست مراجعه کنید.

 ۴- کاهش وزن ناگهانی:
خستگی، بی اشتهایی و کاهش وزن شدید می تواند نشانه ابتلا به سرطان در مراحل پیشرفته باشد. در حقیقت سرطان، بدن را ضعیف می کند و پروتئین ها را از بین می برد و به این ترتیب بدن مواد مغذی لازم برای ادامه حیات را از دست می دهد. سرطان پانکراس، کلیه و معده از سرطان هایی هستند که در مردان بیش از زنان شیوع دارند و باعث کاهش وزن شدید فرد می شوند. اگر بدون داشتن رژیم خاص، دچار کاهش وزن شده اید و بیش از ۱۰ درصد وزن طبیعی تان را از دست داده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 ۵- سرفه های شدید:
سرفه شدید بیش از ۳ هفته می تواند نشانه سرطان ریه باشد. مردان به دلیل گرایش بیشتر به مصرف دخانیات، سه برابر زنان به این نوع سرطان مبتلا می شوند. اگر سرفه با خون همراه باشد، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است. البته سرفه های شدید می تواند نشانه بیماریهای ریوی مثل سرماخوردگی، آلرژی یا برونشیت هم باشد و به هر حال توجه و درمان به موقع ضروری است.

 ۶- تب بدون علت:
وقتی سلول های سرطانی وسعت می یابند و از یک نقطه به نقطه دیگر گسترش پیدا می کنند، می توانند باعث بروز تب گردند. البته علامت شروع برخی سرطان ها به خصوص سرطان معده که در مردان بالای ۵۰ سال بیشتر دیده می شود، تب و خستگی است. تب همچنین ممکن است نشانه اولیه سرطان‌های خونی مانند لنفوم و لوسمی باشد. تب نشانه عفونت است و اگر ۴۸ ساعت طول کشید یا مرتب کم و زیاد شد، بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید.

۷- مشکل در دفع ادرار:
سوزش هنگام دفع ادرار، ریزش کم و مشکل دار و تکرر ادرار به خصوص شب ها و … می تواند نشانه بزرگی پروستات و سرطان پروستات باشد. البته مشکلات کلیوی هم می تواند باعث بروز این علایم شود. پس توصیه می کنیم با مشاهده این علایم به پزشک مراجعه کنید.

 ۸- وجود غده در سینه:
وجود غده، ترشح، به داخل کشیده شدن نوک پستان، درد و کشیدگی پوست سینه می تواند نشانه سرطان پستان در مردان باشد. احتمال بروز سرطان پستان در مردان کمتر از زنان است اما ۱ درصد از مبتلایان به سرطان پستان را مردان تشکیل می دهند و لازم است آنها نیز مانند زنان بررسی های لازم را انجام دهند. این نوع سرطان معمولا پس از سن ۶۰ تا ۶۵ سالگی در مردان بروز می کند.

 ۹- اختلال در بلع:
اختلال در بلع مواد غذایی جامد می تواند نشانه سرطان دستگاه گوارش یا مری باشد. افراد مبتلا احساس می کنند سدی در گلوی آنهاست و مانع پایین رفتن غذایشان می شود. معمولا اگر اختلال در بلع نشانه سرطان باشد، با درد و سوزش معده نیز همراه است. با توجه به اینکه ۸۰ درصد مبتلایان را مردان بالای ۵۵ سال تشکیل می دهد، نباید از این نشانه به آسانی گذشت.

 ۱۰- خون در منی یا ادرار:
گاهی وجود خون در منی یا ادرار نشانه ابتلا به سرطان پروستات یا بیضه است. البته وجود خون می تواند نشانه ابتلا به سایر بیماری ها از جمله بزرگی پروستات، نارسایی کلیه یا التهاب مثانه نیز باشد.

 ۱۱- تغییر حالت بیضه ها:
بزرگ تر شدن یکی از بیضه ها یا به وجود آمدن حجمی سفت اما بدون درد درون آن می تواند نشانه سرطان بیضه باشد. معاینه سطحی پزشک این موضوع را روشن تر می کند. اگر پزشک مشکوک به سرطان باشد، ممکن است آزمایش‌های خونی تجویز کند. همچنین بررسی بیضه با سونوگرافی ممکن است انجام شود. در نهایت ممکن است پزشک تصمیم بگیرد از بافت بیضه نمونه‌ بردارد تا از لحاظ وجود سرطان مورد آزمایش میکروسکوپی قرار گیرد. برخی از انواع سرطان بیضه به سرعت پیشرفت و به ارگان های دیگر سرایت می کند. پس به محض دیدن اولین نشانه به متخصص مراجعه کنید. این سرطان در میان مردان ۲۰ تا ۴۵ ساله شایع تر است.

۱۲- تغییرات در گره‌های لنفاوی:

اگر متوجه توده یا تورمی در گره‌های لنفاوی زیر بغل یا گردن – یا هر جای دیگر بدن‌تان شدید – باید به آن توجه کنید. در صورتی که گره لنفاوی به طور پیشرونده‌ای بزرگتر شود، و بزرگی آن بیش از یک ماه ادامه پیدا کند، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک به معاینه شما خواهد پرداخت و بیماری‌هایی را که می‌توانند باعث بزرگی گره لنفاوی شوند،‌ از جمله عفونت‌ها را بررسی خواهد کرد. اگر عفونتی یافت نشود، معمولا پزشک دستور نمونه‌برداری از گره لنفاوی را می‌دهد.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *