درباره مواد مغذی در جو دوسر برایتان توضیح می دهیم.
با ما همراه باشید.
مواد مغذی موجود در جو دوسر
مواد معدنی و مواد مغذی موجود در جو دوسر برای بسیاری از عملکردهای درونی بدن از جمله تنظیم سطح آب بدن، سوخت و ساز انرژی و رشد و نمو استخوان ها بسیار ضروری می باشند.
ریز مغذی ها مواد معدنی هستند که بدن به خودی خود قادر به تولید آنها نبوده و حتمأ برای تأمین آن به یک منبع بیرونی مانند جو دوسر که غنی از منیزیم ، فسفات، آهن ،زینک و مس می باشد، نیازمند است. اگر چه نیاز روزانه بدن به ریز مغذی ها کمتر از 0.02 گرم در روز است، اما نقش وسیعی در هماهنگ کردن عملکردهای فیزیولوژیکی بدن ایفا می کنند.
مملؤ از ویتامین ها:
ویتامین ها محافظ بدن در برابر نفوظ عوامل خارجی هستند و در روند سوخت و ساز مشارکت دارند. بدن انسان قادر نیست همه ویتامین ها را تولید کند و از راه های دیگر مانند مصرف غذا باید آنها را تأمین کند.
جو دوسر غنی از ویتامین های B1 ، K ، B9 (اسیدفولیک) ، B5 می باشد.
کربوهیدرات ها:
کربوهیدرات ها تأمین کننده انرژی ضروری بدن هستند. جودوسر همانند سایر سایر غلات حاوی زنجیره طولانی کربوهیدرات ها می باشد که به آرامی در بدن تبدیل به گلوکز می شوند و وارد جریان خون می شوند. همین امر باعث می شود که بدن احساس سیری طولانی مدت کند و هیچ کاهش ناگهانی در عملکرد فیزیکی و روانی قابل لمس نخواهد بود. بدلیل افزودن آهسته سطح گلوکز خون، جودوسر و فرآورده های آن شاخص قند خون بسیار پایینی دارند.
از جمله مواد مغذی در جو دوسر فیبرهای رژیمی هستند:
فیبر رژیمی اجزای تشکیل دهنده یک رژیم غذایی می باشند که در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نیستند. جو دوسر بطور تقریبأ یکسانی شامل فیبر محلول و نامحلول رژیمی می باشد. فیبر محلول مانند بتا گلوکان ها، بدلیل طبیعت چسبناکشان، به مایعات چسبیده و از غشای مخاطی در دستگاه گوارش محافظت می کنند.
بتا گلوکان ها با سطح وسیعی که دارند مواد مازاد در روده مانند اسید های صفراوی را به خود جذب و به دفع آنها از بدن کمک می کنند. برای تولید اسید های صفراوی، بدن نیاز به کلسترول دارد و این خود به حفظ سطح کلسترول خون کمک می کند. سبوس جودوسر بیشترین فیبر رژیمی یعنی حدود 85% موجود در هسته جودوسر را دارا است. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش منبسط و باعث می شود روده بهتر عمل هضم را انجام دهد.
مملؤ از پروتئین ها:
پروتئین ها از اجزای ضروری بدن برای سوخت و ساز، ساخت بافت های عضلانی، آنزیم های حیاتی و هورمون ها می باشند. بدن باید با پروتئین های با ارزش تغذیه شود تا بتواند عملکرد فیزیکی خود را حفظ کند. ارزش بیولوژیکی پروتئین های حیوانی موجود در شیر و لبنیات افزایش می یابد.
از دیگر مواد مغذی در جو دوسر، سروتونین است:
بدن انسان کربوهیدرات موجود در غذا را به گلوکز تبدیل می کند که طی زنجیره ای از فرآیندها باعث بوجود آمدن تریپتوفان می شود. تریپتوفان اسید آمینه ایست که مغز با استفاده از آن سروتونین تولید می کند. سروتونین یک انتقال دهنده در سیستم عصبی بدن می باشد که پیام هایی نظیر گرسنگی، خواب، حال خوب و بد را رد و بدل می کند. برای داشتن سروتونین بیشتر تریپتوفان بیشتری باید در دسترس مغز انسان باشد، که برای اینکار خوردن غذاهای غنی از کربوهیدراتهای پیچیده نظیر جودوسر گزینه خوبی می تواند باشد.