طول عمر و گذر زمان، تغییراتی را در پوست صورت ایجاد میکند که مهمترین آنها افتادگی پوست، پیدایش چین و چروک، لکهای تیره یا قهوهایرنگ، ایجاد فرورفتگیهای متعدد و تغییرات عروقی است. در واقع سلولهای پوست مانند سایر سلولهای بدن پیر میشوند.
اواخر دهه سوم زندگی، زمانی است که پوست شروع به تحلیل میکند و چروکهایی روی آن ظاهر میشود. در این میان عواملی میتواند روند پیری را در آن تسریع و بر زیبایی و تازگی آن اثر بگذارد.
علامت پیری پوست، شامل خشک شدن تدریجی پوست، بروز لکههای قهوهای در نقاط باز پوست در صورت یا روی دستها، کم شدن طراوت و شفافیت پوست و چین و چروکهای سطحی است.
چنانچه از پوست مراقبت نشود، به مرور زمان عمیق و موجب ضایعات شاخی و زبری در سطح آن ایجاد میشود. از عوامل دیگر پیری پوست مصرف دخانیات و نداشتن استراحت کافی است.
در درازمدت و سنین بالا، عوارض پوستی حتی میتواند به سرطان تبدیل شود. باید یادآور شد که برای از بین بردن چین و چروکهای پوست، پیشگیری بهتر از درمان است.
راههای پیشگیری بسیار ساده است. البته این اقدامات را باید از سنین کودکی شروع کنیم. محافظت در مقابل نور آفتاب با روشهای مختلفی چون استفاده از کرم ضدآفتاب، گذاشتن کلاه یا استفاده از سایهبان ممکن است.
مسأله دیگر تغذیه پوست است؛ با نوشیدن مایعات زیاد، میوه و سبزی میتوان از پیری آن جلوگیری کرد.
خاطرنشان میشود برای شادابسازی پوست باید از روشهای مختلف، زیر نظر پزشک متخصص بهره گرفت تا با در نظر گرفتن نوع پوست، بهترین پیشنهاد به شما داده شود.