021-88343490

ارلیستات (Orlistat)

مطلب را به اشتراک بگذارید

موارد و مقدار مصرف
درمان چاقی، ایجاد کاهش وزن و پایدار نگداشتن آن همراه با کاهش کالری رژیم غذایی و کاهش ریسک بازگشت وزن از دست داده.
بزرگسالان و نوجوانان بین 12 تا 16 سال: 120 میلی گرم خوراکی روزی سه مرتبه همراه با هر وعده غذای اصلی حاوی چربی (همراه با غذا یا حداکثر یک ساعت بعد از غذا ).
مکانیسم اثر
مهار برگشت پذیر لیپاز، ارلیستات به محل فعال لیپاز روده و پانکراس اتصال می‌ یابد. این غیر فعال سازی موجب می‌ شود آنزیم نتواند چربی غذا را از شکل تری گلیسیریدها به اسیدهای چرب آزاد و مونوگلیسیریدهای قابل جذب هیدرولیز کند. عدم جذب تری گلیسیریدهای هضم نشده موجب دفع کالری (چربی) و اثر مثبت در کنترل وزن می‌ شود. دوز توصیه شده 120 میلی گرم سه بار در روز جلوی جذب 30 درصد چربی غذا را می‌ گیرد.
تداخل دارویی
سیکلوسپورین: ممکن است جذب سیکلوسپورین در رابطه با تغییرات رژیم غذایی مصرف شده تغییر کند. در صورت امکان با هم مصرف نشوند. در صورت لزوم مصرف همزمان، سطح سیکلوسپورین کنترل شود.
ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین E و بتاکاروتن: ممکن است باعث کاهش جذب این داروها شوند. باید دو ساعت با هم فاصله داشته باشند.
پارواستاتین: ممکن است باعث افزایش سطح پارواستاتین و در نتیجه اثر مضاعف کاهندگی لیپید آن شود. باید بیمار تحت نظر باشد.
وارفارین: ممکن است باعث تغییر پارامترهای سیستم انعقادی گردد. INR , PT بیمار چک شود.
عوارض جانبی
اعصاب مرکزی: اضطراب، افسردگی، سرگیجه، خستگی، سردرد، مشکلات خواب.
قلبی- عروقی: ادم ساق پا.
گوش: اوتیت.
دستگاه گوارش: درد شکمی، مدفوع چرب یا روغنی، عدم کنترل مدفوع، دفع اورژانس، افزایش دفع، اسهال عفونی، حالت تهوع، دفع روغنی، لکه‌های روغنی، درد مقعد، مشکلات لثه و دندان، استفراغ.
ادراری – تناسلی: قاعدگی نامنظم، عفونت مجاری ادراری، واژینیت.
عضلانی- اسکلتی: آرتریت، درد کمر، مشکلات مفصلی، درد عضلانی، درد در پاها، التهاب تاندونها.
تنفسی: سندرم لثه شبه آنفلوانزا، عفونت مجاری تنفسی فوقانی.
پوست: خشکی پوست، راش.
مسمومیت و درمان
در صورت مصرف بیش از حد، دارو قطع و بیمار 24 ساعت تحت نظر باشد. اثرات سیستمیک ناشی از مهار لیپاز باید سریع برگردانده شوند.
فارماکوکینتیک
جذب: پخش سیستمیک اورلیستات به دلیل جذب کم آن محدود است.
پخش: بیش از 99% به پروتئین‌ها متصل می‌ شود که لیپوپروتئین‌ها و آلبومین پروتئین‌های اصلی هستند که دارو به آنها متصل می‌ شود.
متابولیسم: قسمت اعظم آن توسط دیواره دستگاه گوارش متابولیزه می‌ شود.
دفع: بیشتر داروی جذب نشده از طریق مدفوع دفع می‌ شود.
موارد منع مصرف و احتیاط‌ها:
موارد منع مصرف: در بیمارانی که به ارلیستات یا ترکیبات آن حساسیت دارند و در بیماران با سندرم مزمن سوء جذب یا کلستاز منع مصرف دارد. همچنین قبل از شروع درمان با ارلیستات علل ارگانیک چاقی همچون هایپوتیروئیدی باید رد شده باشد.
موارد احتیاط: این دارو باید در بیماران ریسک بی اشتهائی عصبی یا بولیمیا (Bulimia) یا سابقه هایپراگزالوری یا سنگهای کلیوی کلسیم اگزالات با احتیاط مصرف شود. این دارو در بیماران مصرف کننده سیکلوسپورین به دلیل تغییر جذب سیکلوسپورین با احتیاط مصرف شود.
اشکال دارویی:
Capsule: 60, 120mg 

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر 200 گرمی به دلیل داشتن...

جو دوسر پرک درشت

  جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB...

جو-دوسر-پرک-خرد-شده-OAB
جودو سر پرک خرد شده

چگونه میتوانیم جودو سر پرک خردشده را مصرف کنیم؟ در ادامه مطالب به چگونگی مصرف آن خواهیم پرداخت. جودو سر پرک خردشده OAB جودو سر پرک خردشده یا (Small Oat...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *