درباره اهمیت اختلالات ناشی از کمبود ید در این مطلب توضیحاتی ارائه می کنیم.
با ما همراه باشید.
اهمیت اختلالات ناشی از کمبود ید
امروزه بسیاری از مردم در سراسر جهان از اختلالات کمبود ید رنج می برند. یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از این مشکل اضافه کردن ید به نمک است. آیا می دانید با داشتن کمبود ید چه عوارضی برای مغز ایجاد می شود؟
مناطق محروم با دارا بودن این مشکل، از بهترین و کم خرج ترین روش یعنی استفاده از نمکی که یددار باشد استفاده می کنند. پروژه یددار کردن نمک در بسیاری از کشورها بسیار موفقیت آمیز بوده و بیشتر مردم و کارخانه جات صنایع غذایی، از نمک یددار استفاده می کنند.
خوشبختانه امروزه یددار کردن نمک از اهمیت ویژه ای برخوردار است و سازمان بهداشت جهانی برای این منظور تلاش بسیار زیادی می کند تا تمامی کشورها به این موضوع اهمیت بدهند و تمامی مناطق از نمکی که دارای ید فراوان باشد استفاده کنند.
از بهترین راه های جلوگیری از ابتلا به مشکلات غده تیروئید مصرف نمک دریای کم سدیم و یددار است که نه تنها حاوی ید می باشد بلکه به دلیل داشتن سدیم کم، از فشار خون و بیماری های قلبی و کلیوی نیز جلوگیری می کند.
توجه داشته باشید که تنها از نمک دریایی استفاده کنید که میزان فلزات سنگین روی آن ذکر شده باشد. هر نمک دریایی دارای سدیم کمتری نیست و در زمان خرید نمک دریا به میزان فلزات سنگین و به کلمه سدیم کمتر، دقت فرمائید.
واکنش جهان برای مقابله با اختلالات ناشی از کمبود ید:
سال 1999 سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که از 191 نفر 130 نفر به اختلالات کمبود ید مبتلا هستند. تقریباً 740 میلیون نفر از بیماری گواتر رنج می برند (13% از کل جهان). در اوایل قرن بیستم مسئله از بین بردن کمبود ید مهمترین پروژه به حساب می آمد.
سال 1993 طبق گزارشات ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، 124 میلیون نفر در کشور آفریقا به بیماری گواتر مبتلا بودند.
در سال 1999 سازمان بهداشت جهانی با همکاری سازمان ملل متحد کشورهای مبتلا به کمبود ید را بررسی کردند و گزارشات آنها بدین صورت بود که از 130 کشور، 98 کشور قانون یددار کردن نمک را اجرا می کردند و فقط 12 کشور در مرحله اجرایی کردن آن بودند. به عنوان مثال در سال 1999، 63% از مردم کشورهای آفریقایی از نمک یددار استفاده می کردند.