021-88343490

فواید تخم کتان

فواید تخم کتان OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

درباره فواید تخم کتان برای  بیماری ها توضیح می دهیم.

با ما همراه باشید.

فواید تخم کتان

با مطالعه این مقاله با تمام فواید تخم کتان برای سلامتی آشنا شوید و راز سلامتی خود را کشف کنید.

مزایای دانه کتان برای بیماری پسوریازیس

خواص دانه کتان در درمان و پیشگیری از بیماری پسوریازیس توسط بنیاد ملی این بیماری تصدیق شده اند. دانه کتان به همراه خود اسیدهای چرب امگا ۳، فیبرهای رژیمی، لیگنان ها و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بدن را به ارمغان خواهد آورد. یک رژیم غذایی مخصوص پسوریازیس، تغییر سبک زندگی و استفاده از مکمل های رژیمی مانند امگا ۳ و ویتامین D قطعاً شما را در درمان این بیماری پوستی یاری خواهند کرد.

پسوریازیس یک التهاب مزمن در پوست می باشد. اسید آرکیدونیک که بیشتر در روغن های حیوانی، گیاهی، فست فود ها و شیرینی جات یافت می شوند، عامل اصلی به وجود آمدن التهاب پوستی هستند و در مقابل اسیدهای چرب امگا ۳ به عنوان یک ضد التهاب در بدن عمل می کنند. نسبت استاندارد امگا ۳ به امگا ۶ در بدن باید ۱ به ۲ یا ۱ به ۴ باشد، که متأسفانه به دلیل الگوهای غذایی نامناسب امروزی این نسبت به ۱ به ۲۰ تغییر کرده است. برای تغییر این وضعیت باید مواد مغذی بیشتری حاوی امگا ۳ مانند دانه کتان، گردو، شاهدانه، سبزیجات و یا روغن ماهی مصرف نمود.

 

تخم کتان و سرطان پستان

فیتواستروژن

دانه کتان غنی ترین منبع لیگنان ها، نوعی فیتواستروژن که یک ماده غذایی گیاهی کاملاً شبیه به هورمون زنانه استروژن است، می باشد. لیگنان به دلیل این شباهت ممکن است تأثیر استروژنی یا ضد استروژنی در بدن انسان داشته باشد. مهمترین محور بحث در ارتباط با مصرف دانه کتان برای بانوان مبتلا به سرطان پستان، همین ماده غذایی یعنی لیگنان می باشد. فیتواستروژن ها در بسیاری از مواد غذایی همچون دانه سویا، آجیل، غلات سبوس دار، سبزیجات و بعضی میوه ها یافت می شوند، اما بیشترین تأکید دانشمندان، به خاطر تحریک مؤثر واکنش های استروژنی و ضد استروژنی در بدن زنان، بر دانه کتان می باشد.

 

مزیت ضد التهابی تخم کتان و فواید آن برای بیماری آرتریت

تخم کتان در زمان های قدیم استفاده می شد ولی تنها حدود ۱۰ سال است که تحقیقات در مورد آن می شود و توجه مردم به خواص آن جذب می شود. ۲ قاشق غذا خوری تخم کتان در روز برابر است با ۱۴۰ درصد اُمگا ۳ ضد التهابی و لیگنان.

تخم کتان و کلسترول

طی آزمایشی که با شرکت ۹۰ نفر با کلسترول بالا به مدت سه ماه صورت گرفت، نتایج نشان داد که مصرف حداقل ۱۵۰ میلی گرم (۳ قاشق غذا خوری) تخم کتان بطور روزانه باعث کاهش میزان کلسترول در آقایان می شود.

برای افرادی که قادر به مصرف دارو برای کاهش کلسترول نیستند تخم کتان می تواند گزینه خوبی باشد. زیرا افرادی هستند که ترجیح می دهند از طریق مواد خوراکی و طبیعی سلامت بدن خود را کنترل کنند تا از طریق داروهای شیمیایی.

 

تخم کتان و دیابت

تخم کتان در کنترل دیابت کمک می کند.

استفاده روزانه از تخم کتان در افرادی که از انسولین استفاده می کنند می تواند میزان حساسیت بدن به انسولین (افرادی که بدن آن ها انسولین را قبول نمی کند.) را کاهش دهد. همچنین قادر به کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم است. ۷۹ میلیون از جمعیت امریکا مبتلا به بیماری چاقی هستند و این امر آن ها را در خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دوم قرار می دهد. استفاده میزان کمی (۱۳ گرم) از تخم کتان به صورت روزانه به مدت ۱۲ هفته نتایج بسیار خوبی در کاهش مقابله بدن با انسولین را نشان می دهند.

 

فواید تخم کتان برای دوران یائسگی

تخم کتان با داشتن ماده ای به نام لیگنان که جایگزین استروژن در بدن زنان است، باعث می شود تا میزان استروژن زنان در دوره یائسگی کنترل شود.

بیشتر علائم یائسگی ناشی از تغییرات هورمونی هستند. مخصوصاً استروژن و پروژسترون. داروهای شیمیایی برای تنظیم کردن هورمون ها وجود دارد ولی بعضی از زنان مشتاق هستند تا از طریق طبیعی درمان شوند و از عوارض جانبی داروهای شیمیایی دور بمانند.

یک آزمایش نشان داد که تخم کتان باعث کاهش گُر گرفتگی های دوران یائسگی است. در این آزمایش شرکت کنندگان میزان ۴۰ گرم تخم کتان را روزانه مصرف کردند.

بهترین میزان برای استفاده از تخم کتان ۴۰ گرم است که به دو قسمت تقسیم شود و در طول روز مصرف شود. می توانید در غذای خود مخلوط کنید و یا روی ماست میوه ای یا سالاد خود بپاشید. در پُخت و پز نیز می توانید از تخم کتان استفاده کنید. بعد از شروع مصرف، دو تا سه هفته زمان لازم است تا فواید تخم کتان بر سلامت شما آشکار شود. پس انتظار نداشته باشید تا در روز اول شاهد تغییرات باشید.

فواید-تخم-کتان-OAB

تخم کتان ضد سرطان پروستات

محققان بر این باورند که لیگنان همانند استروژن در بدن انسان است، داشتن این ماده در بدن می تواند بر خطر مبتلا شدن انسان به سرطان های هورمونی، مانند پروستات، تاثیر داشته باشد.

تحقیقاتی که در حال حاضر صورت می گیرند بر این باور هستند که تخم کتان نمی تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کند ولی برای افرادی که دارای این بیماری هستند می تواند مفید واقع شود.

 

سنگ کیسه صفرا و تخم کتان

سنگ کیسه صفرا از تجمع کریستال ها به وجود می آید. این سنگ می تواند از کلسترول (شایع ترین)، نمک کلسیم، و یا دانه های دیگر تشکیل می شود.

سایز آن می تواند متغیر باشد. مانند توده ای کوچک تا اندازه توپ گُلف. شخصی می تواند سنگ کیسه صفرا داشته باشد ولی نداند ولی افرادی دیگر می توانند دارای علائم باشند. سنک کیسه صفرا بیشتر در بانوان رُخ می دهد. کسانی که اضافه وزن دارند، سنشان بالای ۴۰ سال است. می دانید که تخم کتان حاوی منبع غنی از اُمگا ۳ و فیبر می باشد. پس می تواند مفید واقع شود.

 

کبد چرب و تخم کتان

کبد در بسیاری از عملکردهای مهم بدن دخیل است. نمونه ای از این عملکردها، تولید مایع زرد رنگی است (bile) که در هضم غذا و سم زدایی بدن نقشی اساسی دارد.

همچنین دارای وفاید فراوانی برای سلامتی انسان است که یکی از این وفاید حفاظت از سلامت کبد می باشد.

در ماه آپریل سال ۲۰۰۳ آزمایشی مبنی بر رابطه تخم کتان و چربی کبد صورت گرفت. در این آزمایش موش هایی که تخم کتان خوردند دارای چربی کم در کبد بودند. مصرف تخم کتان می تواند چربی موجود در کبد را تحت کنترل داشته باشد.

 

بهبود عملکرد دستگاه گوارش خود را با تخم کتان تجربه کنید.

فواید تخم کتان بر دستگاه گوارش

تخم کتان حاوی فیبر محلول می باشد که برای رژیم بسیار مناسب است. استفاده منظم از فیبر باعث منظم شدن دستگاه گوارش و کارکرد روده ها می شود. این عامل می تواند از بیماری یبوست جلوگیری کند. اُمگا ۳ موجود در تخم کتان به داشتن کلسترول سالم در بدن کمک می کند و همچنین کارکرد دستگاه گوارش را آسانتر می سازد.

 

پیشگیری و درمان سرطان با دانه کتان

ارتباط بین تغذیه و سرطان روز به روز انکارناپدیرتر شده و اثبات گردیده است که الگوی غذایی نامناسب یکی از علل اصلی انواع سرطان می باشد.

محققین بر این باوراند که با تغییرات جزئی در رژیم غذایی می توان شاهد کاهش ۶۰ الی ۷۰ درصدی در سرطان سینه، روده، پروستات و ریــه بود.

 

با خواص بی نظیر تخم کتان

قلب خود را سالم نگه دارید

فواید تخم کتان برای بیماری قلب و عروق

برای افرادی که دارای ضربان قلب نا منظمی هستند می تواند مناسب باشد.

مصرف روزانه تخم کتان می تواند در کاهش کلسترول کمک کند.

میزان بالای کلسترول بد در بدن می تواند باعث بروز بیماری های قلبی، چاقی، دیابت شود.

تحقیقی که طی یک سال بر روی زنان یائسه انجام گرفت، نشان داد که مصرف روزانه ۴ قاشق غذا خوری تخم کتان میزان کلسترول بد در بدن را کاهش می دهد. پس ارزش غذایی تخم کتان در سلامت قلب و عروق تاثیر گذار است.

کسانی که دچار حمله های قلبی متعدد می شوند، می توانند با مصرف تخم کتان از اسید آلفا- لینولنیک موجود در آن برای سلامت قلب کمک بگیرند. این اسید چرب به بهبود وضع بیمار پس از درمان کمک می کند.

 

توجه کنید روش بو دادن تخم کتان در جهان تنها توسط چند کمپانی با تکنولوژی خاص انجام می شود که یکی از آنها کمپانی CanMar کانادا است. در این روش تخم کتان به صورت معلق در هوا بو داده می شود تا کاملا خواص خود را حفظ کند و روغن آن اکسید نشود و در این روش تک تک دانه ها به میزان یکسان بو داده می شوند. از بودادن تخم کتان خام خودداری فرمائید زیرا روغن آن اکسید می شود و مضر است و اگر به روش علمی بو داده نشود مضر و بیماری زا است.

مواد مغذی موجود در 100 گرم دانه کتان بر اساس USDA

[table id=13 /]

نحوه مصرف:
دو تا سه قاشق غذا خوری تخم کتان در روز می توانید مصرف کنید. در یک آزمایش طی چهار هفته به شرکت کنندگان که افرادی سالم میان سنین ۲۲ تا ۴۷ بوده اند.

روزانه ۳۷٫۲ گرم تخم کتان مصرف کردند. در آخر نتایجی بر مضر بودن تخم کتان برای سلامت انسان یافت نشد. پیشنهاد می شود افرادی که دارای تریگلیسیرید بالا هستند و یا سابقه این بیماری را داشته اند قبل از مصرف تخم کتان با پزشک خود مشورت کنند.

برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چای‌خوری در روز توصیه نمی‌گردد.

 

اطلاعات کلی در مورد استفاده از تخم کتان در آشپزی:

– بعد از اضافه کردن تخم کتان به مخلوط، زمان برای هم زدن مخلوط باید کم باشد.

– استفاده از تخم کتان در پخت نان باعث بالا رفتن زمان تخمیر شدن آن می شود.

– هنگام استفاده از تخم کتان در فر باید حرارت آن را تا اندازه کمی پایین بیاورید تا شیرینی یا غذای حاوی تخم کتان به خوبی قهوه ای رنگ و پخته شود.

– زمانی که تخم کتان می پزد،  از فواید آن کم نمی شود.

– تخم کتان دارای ماده ای به نام gum می باشد. این ماده ماده ایی چسبنده است و به همین دلیل تخم کتان مایع را جذب می کند. هنگام استفاده از آن در غذا باید دو برابر میزان تخم کتان آب اضافه کنید تا غذای شما خشک نشود.

 

دانه کتان را چگونه استفاده کنیم”

– برای دیابت نوع دوم استفاده روزانه ۶۰۰ میلی گرم از این محصول بمدت ۱۲هفته توصیه می گردد.

– جهت کاهش کلسترول خون مصرف راوزنه ۳۰-۴۰ گرم از این محصول توصیه می گردد.

– برای بهبود عملکرد کلیه ها مصرف روزانه ۱۵گرم/۲بار همراه با غلات بدون گلوتن پخته مانند جودوسر و آب گریپ فروت توصیه می گردد.

– برای کنترل علایم یائسگی استفاده روزانه ۴۰گرم از دانه های کتان بسیار سودمند است.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *