در بسیاری از زنان تغییر سطح استروژن بر وزن آنها تاثیر می گذارد، به خصوص در دوران یائسگی. بنابراین رابطه بین سطح استروژن زن و وزن او چیست؟
یائسگی، استروژن و وزن
به دلایل مختلفی، میزان استروژن در زنان می تواند کاهش یابد. شایع ترین علت استروژن کم، یائسگی است. بسیاری از زنان متوجه می شوند که در طول این مدت در زندگی خود دچار افزایش وزن می شوند. یک نوع از استروژن وجود دارد که استرادیول نامیده می شود که در دوران یائسگی کاهش می یابد. این هورمون به تنظیم سوخت و ساز و وزن بدن کمک می کند. سطح پایین استرادیول ممکن است منجر به افزایش وزن شود. این نوع از افزایش وزن به صورت تجمع چربی در اطراف شکم صورت می گیرد. این شرایط باعث ایجاد یک سری بیماری ها از جمله: دیابت، سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها می شود.
دلایل دیگر برای عدم تعادل استروژن
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS): این سندرم شرایطی است که در آن چندین کیست کوچک روی تخمدان ها ایجاد می شود و باعث عدم تعادل هورمونی می شود. زنان مبتلا به این بیماری تمایل به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و بیماری قلبی دارند.
دوران شیردهی: پس از زایمان یک زن و هنگام شیر دهی، میزان استروژن کم می شود.
بی اشتهایی: بی اشتهایی یک اختلال در مصرف مواد غذایی است که در آن کالری کافی جذب بدن نمی شود. این کمبود کالری بدن را در حالت گرسنگی قرار می دهد و مقدار تولید استروژن بدن را کاهش می دهد.
برداشتن تخمدان: زنانی که هر دو تخمدان خود را با جراحی برداشته اند، دچار یائسگی ناگهانی می شوند و با مشکل تولید استروژن همراه خواهند شد.