اگر سرما خوردیم ورزش بکنیم یا نه؟

اگر سرما خوردیم ورزش بکنیم یا نه؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

افراد بالغ به طور معمول ممکن است دو تا سه بار در سال دچار سرماخوردگی و یا عفونت مجاری فوقانی تنفسی شوند. بسیاری از ورزشکاران در مورد ورزش کردن موقع بیماری نگران هستند.
تحقیقات زیادی در این مورد انجام نشده است اما متخصصان می‌گویند که اگر تب ندارید و علائمی‌که دارید مربوط به بینی، گلو و در کل بالای گردن باشد احتمالا ورزش بی خطر خواهد بود. اما ورزش شدید بهتر است به چند روز بعد که علائم برطرف شده اند موکول شود.
به هر حال اگر علائم آنفولانزا مانند تب، خستگی شدید، درد عضلانی تورم و غدد لنفاوی را حداقل به مدت دو هفته دارید بهتر است قبل از ادامه دادن ورزش شدید مدتی به خود فرصت بدهید. اما برای اینکه دچار سرماخوردگی نشوید چکار کنید؟

نکته هایی برای جلوگیری از بیمار شدن:

– رژیم غذایی متعادلی داشته باشید:
 سیستم ایمنی برای فعالیت مناسب به ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد. اگرچه در حال حاضر یافته‌های علمی، مصرف مکملهای ویتامین که علاوه بر رژیم غذایی معمول استفاده می‌شوند را 100% تائید نمی‌کنند. برای داشتن وزن مناسب یک قاعده خوب این است که به ازای هر نیم کیلوگرم از وزن بدن 10-15  کالری دریافت کنید. 10 کالری برای افرادی است که تحرک ندارند و 15 کالری برای افرادی است که فعال هستند.
– از کاهش وزن شدید خودداری کنید:
رژیمهای کم کالری، گرسنگی طولانی مدت و کاهش وزن سریع به سیستم ایمنی زیان می‌رساند. کاهش وزن در اثر ورزش شدید نیز برای سیستم ایمنی مضر است.
– خواب کافی و مناسب برای خود فراهم کنید:
اختلال خواب شدید که در آن فرد سه ساعت کمتر از حد طبیعی بخوابد باعث اختلال سیستم ایمنی می‌شود.
– از ورزش بسیار شدید و خستگی مزمن اجتناب کنید:
بین تمرینات شدید و یا مسابقات سنگین فواصل کافی و طولانی تری در نظر بگیرید. از خودتان مراقبت کنید و به خود فرصت بدهید تا دوباره نیروی خود را به دست آورید و برای این کار عجله نکنید.
– بیشتر اوقات دستهای خود را بشویید:
این بهترین راه پیشگیری از بیماری است. شستن ناخنها را فراموش نکنید.
– از تماس دستها با چشمها، بینی یا دهان خودداری کنید.
بیشتر باکتریها و ویروسها از طریق تماس دست شما با سطوح آلوده منتقل می‌شوند تا از طریق هوا. بیشتر اوقات تماس دست آلوده با اعضای صورت موجب بیماری می‌شود.
– واکسن آنفولانزا بزنید:
مخصوصا اگر سیستم ایمنی شما ضعیف شده است واکسن آنفولانزا را بزنید.
– به حد کافی بخوابید:
کمبود خواب می‌تواند فعالیت سیستم ایمنی را کاهش دهد و شما را مستعد بیمار شدن نماید.
– آب بیشتری بنوشید:
در پاییز و زمستان ممکن است به راحتی تشنگی نادیده گرفته شود و دچار کمبود مایع شوید. برای جلوگیری از این حالت روزانه 8 لیوان آب بنوشید.
– ورزش مداوم با شدت متوسط داشته باشید:
سعی کنید که برنامه ی ورزشی پایدار، منظم و مداومی‌داشته باشید.
– مصرف الکل را محدود کنید:
مصرف الکل هم منجر به کمبود آب بدن می‌شود و هم مقاومت بدن در مقابل باکتریها را کاهش می‌دهد.
– و در آخر، به بدن خود گوش فرا دهید:
اگر احساس می‌کنید خسته هستید و 100% توان خود را ندارید، استراحت کنید تا احساس بهتری پیدا کنید و سریعتر توان 100% خود را به دست آورید.

مقالات مرتبط

خواص قارچ شیتاکه OAB
خواص قارچ شیتاکه

درباره خواص قارچ شیتاکه بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید. خواص قارچ شیتاکه بتا گلوکان موجود در قارچ شیتاکه برای بیماران سرطانی مفید می باشد. در ژاپن، بتا گلوکان برای...

علائم کم خونی در کودکان OAB
علائم کم خونی در کودکان

درباره علائم کم خونی در کودکان بیشتر بدانید. با ماهمراه باشید. علائم کم خونی در کودکان علائم کم خونی در کودکان از شایع ترین بیماری ها در کودکان است. از...

زیتون-شور-ماری-با-هسته-OAB
زیتون ماری

درباره زیتون ماری OAB. با ما همراه باشید. زیتون ماری شور هسته دار OAB امپراتوری های آینده، امپراتوری های دانش و آگاهی هستند و مردمی در آینده خوشبخت اند که...

قارچ شیتاکه OAB
قارچ شیتاکه

درباره قارچ شیتاکه، تاریخچه و خواص آن بیشتر بدانید. با ما همراه باشید. قارچ شیتاکه هر آنچه که شما را با قارچ شیتاکه آشنا می کند   اولین سابقه شناخته...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *