بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD): علائم و درمان

مطلب را به اشتراک بگذارید

 بیماری مزمن ریوی انسدادی (COPD) یک بیماری مزمن ریوی است که در آن فرایند تنفس به تدریج دشوارتر می شود. به گفته انجمن ریه آمریکا، این بیماری حدود 11 میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده و سومین علت مرگ و میر در این کشور است.

علائم:

COPD با کاهش جریان هوا در ریه ها تنفس را دشوارتر می کند. به گفته انجمن ریه آمریکا، کاهش جریان هوا ممکن است ناشی از التهاب باشد (یعنی راه های هوایی در ریه ممکن است ضخیم شده و حالت الاستیسیته خود را از دست بدهد)، و هم چنین باعث از بین رفتن بافت ریه می شود. نشانه های COPD اغلب در طول زمان مشخص تر می شود و معمولاً تا سن 40 سالگی ظاهر نمی شود. علائم عبارتند از:

  • احساس تنگی در قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • کبودی لب ها یا ناخن ها
  • خستگی
  • عفونت های مکرر تنفسی
  • کمبود انرژی
  • کاهش وزن ناخواسته (در مراحل بعدی بیماری)
  • تورم در پا یا مچ پا

علاوه بر تشخیص علائم، پزشک همچنین می تواند آزمایش عملکرد ریه، رادیوگرافی قفسه سینه، CT اسکن ریه ها و تجزیه و تحلیل خون در رگ ها را برای تشخیص COPD انجام دهد.

خرید محصولات سالم و ارگانیک OAB

علل:

COPD ناشی از قرار گرفتن  دراز مدت در معرض گازها یا ذرات مضر است. در کشورهای توسعه یافته، شایع ترین علت این بیماری سیگار کشیدن است، البته تنها در 20 تا 30 درصد از افراد سیگاری مزمن ممکن است علائم COPD ظاهر شود. اختلال ژنتیکی کمبود آنتی تریپسین آلفا 1 نیز می تواند COPD را ایجاد کند. این اختلال، فقدان پروتئینی به نام آنتی تریپسین آلفا 1 است. عدم وجود این پروتئین می تواند به ریه ها آسیب برساند. سایر شرایطی که اغلب به ایجاد COPD کمک می کنند عبارتند از: آمفیزم (از بین رفتن ویژگی ارتجاعی ریه و هم چنین از بین رفتن دیواره آلوئول‌های ریه) و برونشیت مزمن (تخریب لوله‌های نایژه‌ای).

درمان:

افراد مبتلا به COPD در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان ریه و سایر بیماری ها نیز هستند. بنابراین، پیشگیری از بیماری های دیگر نیز بسیار مهم است. برخی از داروها برای درمان این بیماری شامل استروئید های خوراکی، مهار کننده های فسفودی استراز 4، تئوفیلین و آنتی بیوتیک ها هستند. داروهای کورتیکواستروئید استنشاقی نیز می توانند برای کاهش التهاب استفاده شوند. افرادی که COPD آن ها پیشرفت بیشتری دارد ممکن است نیاز به درمان با اکسیژن داشته باشند. گاهی اوقات افراد مبتلا به COPD به پیوند ریه نیاز پیدا می کنند.

جلوگیری از COPD:

  • ترک سیگار. این بدترین چیز ممکن است که می تواند به ریه ها آسیب جدی بزند. حتی دود سیگار برای افراد غیر سیگاری نیز مضر است.
  • ورزش. به خودی خود، ریه ها قوی تر نخواهند شد، اما ورزش اجازه می دهد تا ریه ها اکسیژن مورد نیاز برای قلب و عضلات را تامین کنند.
  • خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، مانند انواع توت ها، میوه های مختلف با پوست، سبزیجات با برگ سبز، سیب زمینی شیرین، آجیل، آب انار و حتی قهوه، به اندازه متوسط.
  • استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند ماسک برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به ریه ها.

مطالب مرتبط: 

بیماری دیابت

بیماری های تغذیه ای

مقالات مرتبط

خواص قارچ شیتاکه OAB
خواص قارچ شیتاکه

درباره خواص قارچ شیتاکه بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید. خواص قارچ شیتاکه بتا گلوکان موجود در قارچ شیتاکه برای بیماران سرطانی مفید می باشد. در ژاپن، بتا گلوکان برای...

علائم کم خونی در کودکان OAB
علائم کم خونی در کودکان

درباره علائم کم خونی در کودکان بیشتر بدانید. با ماهمراه باشید. علائم کم خونی در کودکان علائم کم خونی در کودکان از شایع ترین بیماری ها در کودکان است. از...

زیتون-شور-ماری-با-هسته-OAB
زیتون ماری

درباره زیتون ماری OAB. با ما همراه باشید. زیتون ماری شور هسته دار OAB امپراتوری های آینده، امپراتوری های دانش و آگاهی هستند و مردمی در آینده خوشبخت اند که...

قارچ شیتاکه OAB
قارچ شیتاکه

درباره قارچ شیتاکه، تاریخچه و خواص آن بیشتر بدانید. با ما همراه باشید. قارچ شیتاکه هر آنچه که شما را با قارچ شیتاکه آشنا می کند   اولین سابقه شناخته...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

// Add click event to the hamburger menu document.getElementById('my-hamburger-menu').addEventListener('click', function() { document.querySelector('.elementor-nav-menu').classList.toggle('menu-open'); });