بیماری های دوران کودکی: بیماری التهاب روده (IBD)

مطلب را به اشتراک بگذارید

یک مطالعه جدید از مردم سوئد نشان داد که کودکان مبتلا به التهاب روده، در خطر بیشتری نسبت به سایر افراد سالم برای ابتلا شدن به سرطان قرار دارند، به خصوص سرطان های دستگاه گوارش. آن ها خاطرنشان کردند که خطر ابتلا به سرطان برای کودکان مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) تا سن بلوغ ادامه می یابد و حتی پس از معرفی راه های جدید برای مدیریت بیماری، مانند عوامل بیولوژیکی، این بیماری کاهش نمی یابد.  

IBD ناشی از التهاب مزمن روده یا دستگاه گوارش است.  این بیماری می تواند در هر سن و سال اتفاق بیفتد، اما اکثر افرادی که تشخیص داده می شوند، بین 15 تا 40 سال سن دارند.

دو نوع بیماری IBD وجود دارد: بیماری کرون و کولیت زخمی

در حالی که این دو نوع در برخی از ویژگی ها مشترک هستند، ولی در برخی از ویژگی ها تفاوت های کلیدی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در بیماری کرون، التهاب بر روی هر بخش از دستگاه گوارش بین دهان تا انتهای روده تأثیر می گذارد و می تواند در تمام لایه های بافت رخ دهد. اما در کولیت زخمی، بیماری بر روی روده بزرگ و راست روده تأثیر می گذارد و تنها در لایه ی داخلی بافت اتفاق می افتد.

پس انتخاب یک رژیم غذایی سالم و مناسب به خصوص برای کودکان، بسیار حائز اهمیت است و باید در این رژیم، از غلات با کربوهیدرات پیچیده مثل کینوا و هم چنین از دانه های دیگری هم چون جو دو سر و دانه چیا، برای مقابله با این نوع بیماری استفاده شود.

IBD به عنوان یک اختلال خودایمنی شناخته می شود، یعنی بیماری که وقتی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت خود بدن حمله می کند که در این مورد، روده تحریک می شود.

علل دقیق IBD هنوز مشخص نیست، اما دانشمندان معتقدند که عوامل محیطی ممکن است باعث ایجاد این بیماری در افرادی شود که آرایش ژنتیکی آن ها حساسیت بیشتری به آن دارد.

در ایالات متحده، حدود 3 میلیون نفر (یا 1.3 درصد بزرگسالان) در سال 2015، مبتلا به بیماری کرون یا کولیت زخمی بودند. 

عفونت های تنفسی دوران کودکی مرتبط با بیماری سلیاک:

بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است. هنگامی که فرد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت شدید به گلوتن (پروتئین گندم) است، سیستم ایمنی بدن به روده کوچک حمله می کند و آن را تحت تأثیر قرار می دهد.

در ایالات متحده علت دقیق شیوع این بیماری هنوز مشخص نیست، با این حال، برخی برآورد کرده اند که حدود 1 در 141 نفر به این بیماری مبتلا هستند، در حالی که بیشتر این افراد از وجود این بیماری در خود آگاهی ندارند.

در نتیجه توصیه می شود از مواد غذایی فاقد گلوتن مثل کینوا و جو دو سر، حتماً در رژیم غذایی استفاده شود.

عامل اصلی  بیماری سلیاک:

به نظر می رسد افرادی که دارای سابقه این بیماری در میان بستگان خود هستند،  بیشتر در معرض بیماری قرار دارند.

مطالعات انجام شده نشان داده است که عامل احتمالی بیماری سلیاک، عفونت است که در افرادی که از لحاظ ژنتیکی حساس هستند اتفاق میفتد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که وجود آنتی بادی های روتاویروس می تواند عامل بروز بیماری سلیاک باشد.

می توان با استفاده از مواد غذایی طبیعی و ارگانیک مثل کینوا و جو دو سر که فاقد گلوتن هستند، از این حساسیت و این بیماری جلوگیری کرد.

مقالات مرتبط

خواص قارچ شیتاکه OAB
خواص قارچ شیتاکه

درباره خواص قارچ شیتاکه بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید. خواص قارچ شیتاکه بتا گلوکان موجود در قارچ شیتاکه برای بیماران سرطانی مفید می باشد. در ژاپن، بتا گلوکان برای...

علائم کم خونی در کودکان OAB
علائم کم خونی در کودکان

درباره علائم کم خونی در کودکان بیشتر بدانید. با ماهمراه باشید. علائم کم خونی در کودکان علائم کم خونی در کودکان از شایع ترین بیماری ها در کودکان است. از...

زیتون-شور-ماری-با-هسته-OAB
زیتون ماری

درباره زیتون ماری OAB. با ما همراه باشید. زیتون ماری شور هسته دار OAB امپراتوری های آینده، امپراتوری های دانش و آگاهی هستند و مردمی در آینده خوشبخت اند که...

قارچ شیتاکه OAB
قارچ شیتاکه

درباره قارچ شیتاکه، تاریخچه و خواص آن بیشتر بدانید. با ما همراه باشید. قارچ شیتاکه هر آنچه که شما را با قارچ شیتاکه آشنا می کند   اولین سابقه شناخته...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *