تاثیر دیابت بر میل جنسی
دیابت میتواند بسیاری از اعضا و دستگاههای بدن را درگیر کند و یکی از این دستگاهها دستگاه جنسی بیمار است که میتواند مشکلات بسیاری را برای وی بوجود آورد. بطور مثال در دبابتهای طولانی مدت، رشتههای عصبی درگیر میشوند و همین درگیری اعصاب میتواند تحریک و عملکرد جنسی را مختل کند معمولا در غیاب درگیری عصبی هم ممکن است در دیابت، عملکرد جنسی دچار اختلال شود.
پژوهشگران در شیگاکو میگویند مردان مبتلا به دیابت علاوه بر اینکه احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به جنس مخالف داشته باشند بلکه ممکن است اختلالات نعوظ را هم تجربه کنند.
این دانشمندان که آزمایشات خود را بر روی حدود ۲۰۰۰ نفر در سنین ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند کشف کردند که حدود ۷۰ درصد مردان و ۶۲ درصد زنان مبتلا به دیابت فقط حدود دو تا سه بار در ماه میل به فعالیت جنسی دارند .
این مطالعات همچنین نشان میدهند که مردان دیابتی احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به داشتن رابطه جنسی داشته باشند.
همچنین مردان احتمال بیشتری دارد که به اختلالات نعوظ دچار شوند.
زنان و مردان مبتلا به دیابت با درصد بالاتری نسبت به افراد سالم دچار مشکلات ارگاسم میشوندو فقط ۱۹ درصد از زنان و ۴۷ درصد از مردان در مورد مشکلات جنسی خود با پزشک مشورت میکنند.
پژوهشگران می گویند نقش بیماریهای جسمی در بروز اختلالات ، بیشتر در آقایان و عمدتا در اختلال نعوظ، بررسی جنسی شده بود؛ چنان که تحقیقات نشان داده است که بیش از ۷۰ درصد موارد اختلال در نعوظ در مردان، به دلیل بیماریهای جسمی، شامل دیابت، بیماریهای کلیه، مصرف الکل، بیماریهای عصبی، MS، بیماریهای عروقی، تصلب شرائین و مانند آن رخ میدهد.
آگاهی داشتن خانوادهها از تاثیر دیابت و سایر بیماریهای جسمی ایجادکننده اختلالات زناشویی، سبب میشود که به محض بروز اولین علائم، برای پیگیری و درمان آن، و گرفتن خدمات مشاورهای، مراجعه کنند و نگذارند مشکل از آن چیزی که هست، پیچیدهتر شود و نهایتا به فروپاشیدن بنیان خانواده بینجامد.
متاسفانه در کشور ایران نه تنها مردم در مورد رابطه بین بیماریهای جسمی و اختلالات جنسی اطلاعات درستی ندارند، بلکه متخصصان غدد و دیابت، و سایر متخصصان هم آن چنان که باید در این مورد بیمارانشان را آموزش نمیدهند و مشاورههای لازم را به آنها نمیدهند و در صورت ردیابی مشکل ویژه جنسی، آنها را به مراجع معتبر ارجاع نمیدهند.