021-88343490

خونریزی های دستگاه گوارش

مطلب را به اشتراک بگذارید

متاسفانه بیماران هر خونریزی دستگاه گوارش را به هموروئید نسبت می‌دهند حال آن که علل متفاوتی برای خونریزی دستگاه گوارش وجود دارد.
اگرچه هموروئید شایع‌ترین علت خونریزی خوش خیم بخش تحتانی دستگاه گوارش است اما در اکثر موارد برای رد بدخیمی‌ها باید بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.
همیشه خونریزی‌های دستگاه گوارش مربوط به هموروئید نیست . پولیپ‌ها، کانسرهای کولورکتال، بیماری‌های التهابی روده (کولیت‌ها) از علل مهم خونریزی‌های دستگاه گوارش است بنابراین خونریزی‌های بخش تحتانی دستگاه گوارش را باید جدی گرفت.
هموروئید و علل آن 
هموروئید از بافت‌های طبیعی بدن است . این بافت در بخش انتهایی روده و در کانال مقعد قرار دارد و به تعداد 3 تا 4 بالشتک عروقی عمل دفع را تسهیل می‌کند اما این بافت طبیعی (بالشتک‌ها) براثر زور زدن‌های زیاد از محل خود جابجا و به خارج مقعد هدایت می‌شوند.
مهم‌ترین علت، دفع مدفوع خشک است و یا هر عاملی نظیر زور زدن و افزایش فشار داخل شکم نظیر بارداری، برداشتن وزنه سنگین و… می‌تواند به بیماری هموروئید منجر بشود.
بارداری و یبوست
بارداری به تنهایی علتی برای بروز هموروئید نیست. در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی و ترشح پروژسترون فرد مستعد ابتلا به یبوست می‌شود که هموروئید را بدتر می‌کند.
اگر فردی در دو ماه اخیر دو علامت زور زدن زیاد به هنگام دفع، دفع مدفوع خشک، دفع مدفوع تکه تکه، دفع کمتر از 3 بار در هفته، احساس گرفتگی و انسداد در محل خروجی مقعد حین دفع، احساس عدم تخلیه کافی حین دفع، کمک گرفتن از دست برای تخلیه مدفوع و یا استفاده از شیاف و تنقیه برای تخلیه روده را داشته باشد می‌توان گفت به یبوست مبتلا است.
کم تحرکی و یبوست
کم تحرکی روده‌ بزرگ یکی از علل یبوست  است. این کم تحرکی می‌تواند به صورت اولیه و بدون علت باشد که از آن بعنوان “اینرسی کولون” یاد می‌شود و یا ممکن است ثانویه بوده و ابتلا به برخی بیماری‌ها در رأس آن دیابت و کم کاری تیروئید باشد.
داروها و یبوست
مصرف یکسری داروها از جمله داروهای قلبی، ترکیبات آهن و کلسیم و یکسری داروهای کنترل فشار خون و داروهای اعصاب را از علل ثانویه ابتلا به عارضه یبوست برشمرد .البته در بروز یبوست نحوه‌ تغذیه و شیوه زندگی هم موثر است.
بهترین روش مقابله با این بیماری:
داشتن رژیم غذایی غنی از سبزیجات، کم کردن مواد غذایی حاوی گلوتن همانند نان و فراورده های گندم و استفاده از سبوس جو دو سر و غذاهای غنی از فیبر به بهبود این بیماری کمک زیادی می کند.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر 200 گرمی به دلیل داشتن...

جو دوسر پرک درشت

  جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB...

جو-دوسر-پرک-خرد-شده-OAB
جودو سر پرک خرد شده

چگونه میتوانیم جودو سر پرک خردشده را مصرف کنیم؟ در ادامه مطالب به چگونگی مصرف آن خواهیم پرداخت. جودو سر پرک خردشده OAB جودو سر پرک خردشده یا (Small Oat...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *