رابطه بالا رفتن سن با سوخت و ساز

رابطه بالا رفتن سن با سوخت و ساز

مطلب را به اشتراک بگذارید

رابطه بالا رفتن سن با سوخت و ساز
شاید تا بحال متوجه شده باشید که هرچه سنمان بالاتر می‌رود، باید به طور متناسب، مصرف غذایمان را کم کنیم تا در وزن ایده‌آلمان بمانیم. یا به زبان دیگر، می‌توان گفت که هر چه سن‌تان بالاتر می‌رود، وعده‌ی غذاییتان باید کمتر شود.
به این دلیل که هر چه پا به سن می‌گذاریم، سوخت و ساز بدنمان کندتر می‌شود. دانشمندان دلیل آن را فعالیت کمتر میتوکندری – سلولی که کار تنفس در اندام‌ها را انجام داده و بیشتر انرژی مورد نیاز بدن را تولید می‌کند- به علت کاهش میزان آن در سنین بالا می‌دانند.
دلیل دیگری که متأثر از کاهش فعالیت میتوکندری است، ضعیف شدن عضلات است. این عارضه بنام Saropeni (پیری عضلات) شناخته می‌شود و همیشه باید انتظار چنین اتفاقی را در اثر افزایش سن داشت. این عارضه با سست شدن، ضعف عضلات و کاهش حجم آن‌ها نمود پیدا می‌کند.
عضلات انرژی خود را از پروتئین می‌گیرند، و وقتی حجم عضلات کاهش پیدا کند، میزان انرژی بیشتری هم از دست خواهد رفت.

آیا راهی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد؟

درواقع هنوز راهی برای جوان ماندن پیدا نشده، ولی با رعایت نکات زیر می‌توانید سلامت خود را در سنین بالا حفظ کنید:
ورزش دائم
با افزایش سن، ورزش را رها نکنید. ورزش تاثیر بسیار زیادی دارد. هم عضلاتتان را قوی نگاه می‌دارد، از پیری عضلات جلوگیری می‌کند، میزان میتوکوندوری را در سلول‌هایتان افزایش می‌دهد. همین موارد باعث می‌شود انرژی بیشتری در عضلاتتان ایجاد شود که خودش باعث افزایش سوخت و ساز می‌شود.
وعده‌های غذایی سالم
اصلاً جای تعجب نیست. شما همیشه باید غذای سالم بخورید ؛ اگرچه وقتی پا به سن می‌گذارید، باید بیش از پیش مراقب باشید. بهترین نوع رژیم، پیروی از رژیم مناسب گروه خونتان است.
وعده‌های غذایی شما باید تمام مواد مغذی مورد نیاز را داشته باشند، و توجه داشته باشید که باید به تناسب سنتان، حجم غذای مصرفی‌تان را کاهش دهید. به هرحال، مراقب مصرف آب مورد نیازتان هم باشید، هیچ‌وقت این مورد نباید کاهش پیدا کند.
مکمل‌های ویتامینی
هنگامی که میزان وعده‌های غذایی‌تان را کاهش می‌دهید و کمتر می‌خورید، ممکن است در تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدنتان دچار مشکل شوید. پس برای جلوگیری از این اتفاق، می‌توانید مکمل‌های ویتامینی مصرف کنید.
البته همواره به خاطر داشته باشید که مصرف این مکمل‌ها در هر صورتی باید تحت نظارت پزشک و با تجویز وی انجام شود. 

مقالات مرتبط

خواص قارچ شیتاکه OAB
خواص قارچ شیتاکه

درباره خواص قارچ شیتاکه بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید. خواص قارچ شیتاکه بتا گلوکان موجود در قارچ شیتاکه برای بیماران سرطانی مفید می باشد. در ژاپن، بتا گلوکان برای...

علائم کم خونی در کودکان OAB
علائم کم خونی در کودکان

درباره علائم کم خونی در کودکان بیشتر بدانید. با ماهمراه باشید. علائم کم خونی در کودکان علائم کم خونی در کودکان از شایع ترین بیماری ها در کودکان است. از...

زیتون-شور-ماری-با-هسته-OAB
زیتون ماری

درباره زیتون ماری OAB. با ما همراه باشید. زیتون ماری شور هسته دار OAB امپراتوری های آینده، امپراتوری های دانش و آگاهی هستند و مردمی در آینده خوشبخت اند که...

قارچ شیتاکه OAB
قارچ شیتاکه

درباره قارچ شیتاکه، تاریخچه و خواص آن بیشتر بدانید. با ما همراه باشید. قارچ شیتاکه هر آنچه که شما را با قارچ شیتاکه آشنا می کند   اولین سابقه شناخته...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *