021-88343490

عوارض چاقی در کودکان

عوارض چاقی در کودکان OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

در مورد عوارض چاقی در کودکان در این متن توضیحاتی ارائه می کنیم.

با ما همراه باشید.

عوارض چاقی در کودکان

چاقی و اضافه وزن در کودکان

چاقی در کودکان یک وضعیت پزشکی جدی است که کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد.

یکی از بهترین راه ها برای کاهش چاقی در کودکان، ایجاد عادت های غذایی و ورزش در کل خانواده است.

کودکان در مراحل مختلف رشد خود مقادیر مختلفی چربی را با خود حمل می کنند. البته همه کودکانی که چند کیلو اضافه وزن دارند چاق نیستند اما برخی از کودکان بیش از حد اضافه وزن دارند.

شاخص توده بدنی، که بر اساس وزن نسبت به قد است اندازه گیری قابل قبولی است برای تشخیص چاقی.

سبک زندگی، کم تحرکی، مصرف خوراکی های پر کالری و نوشیدنی ها از اصلی ترین عوامل چاقی است. اما ژنتیک و عوامل هورمونی نیز نقش دارند.

 

علل چاقی در کودکان : چرا فرزند شما چاق می شود؟

تاثیر تغذیه نادرست بر چاقی کودکان:

  • غذاها: با مصرف غذاهای پر کالری، از جمله فست فود ها، محصولات پخته و تنقلات صنعتی باعث چاقی کودک شما می شود. شیرینی و دسرها مخصوصا اگر نوشیدنی های شیرین باشند از جمله شربت ها یا نوشیدنی های شیرین که چاقی را در پی دارند.

  • ورزش نکردن: بچه هایی که ورزش نمی کنند کالری نمی سوزانند پس چاق می شوند. آنها مشغول فعالیت های بی تحرک مثل تماشای تلویزیون یا بازیهای کامپیوتری می شوند، پس پرخوری می کنند و این موارد، عوارض چاقی در کودکان را بدنبال دارد.

  • خانواده: در خانواده ای چاق کودک شما نیز چاق می شود. زیرا در محیطی رشد می کند که خوراکی های پر کالری همیشه در دسترس است و به فعالیت های فیزیکی به هیچ وجه تشویق نمی شود.

  • عوامل روانی: استرس های شخصی و خانوادگی باعث چاقی می شوند. برخی از کودکان برای غلبه بر مشکلات، احساسات و استرس ها در خانواده پر خوری می کنند. حتی دیگر اعضای خانواده نیز شاید همین عادت را دارند.

  • عوامل اجتماعی و اقتصادی: برخی از مردم شاید دسترسی به سوپر مارکت ها و منابع مناسب جهت خرید خوراکی های خود نیستند، پس به غذاهای آماده و راحت یا فریز شده روی می آورند یا اینگونه افراد به دلیل درآمد های پایین، محیط مناسب ورزشی برای تمرینات ورزشی ندارند.

  • برخی درمان های خاص: برخی از دارو ها، چاق می کنند. مثل پردنیزون، لیتیوم، آمی تریپتیلین، پاروکستین ، پروپانولول و غیره.

عوارض-چاقی-در-کودکان-OAB

عوارض و خطرات چاقی در کودکان:

دیابت نوع 2: این بیماری مزمن بر نحوه استفاده کودک شما از قند (گلوکز) تأثیر می گذارد. چاقی، سبک زندگی و کم تحرکی، دیابت نوع 2 را افزایش می دهند.

سطح کلسترول و فشار خون بالا: رژیم ضعیف و ناسالم یکی از این موقعیت ها یا هر دو را ایجاد می کند. این عوامل باعث ایجاد پلاک ها در شریان ها می شوند و تنگی و سخت شدن شریان ها را بهمراه دارند، پس بعد ها، احتمال حمله قلبی یا سکته را ایجاد می کنند.

درد مفاصل: وزن بالا، استرس و فشار شدیدی را روی ران ها و زانو ها ایجاد می کند. این چاقی در کودکی درد و حتی آسیب را در پاها، زانو ها و کمر ایجاد می کند.

مشکلات تنفسی: کودکانی که چاق اند، ابتلا به آسم در آنها شایع است. این کودکان حتی دچار اختلال خواب آپنه هستند، موقعیتی خطرناک، که تنفس کودک پیوسته در طول خواب متوقف و ادامه می یابد.

بیماری کبد چرب غیر الکلی: این اختلال معمولأ علایمی ندارد، باعث ایجاد رسوبات چربی در کبد می شود و زخم و آسیب کبدی ایجاد می کند.

کودکانی که چاق هستند ممکن است مورد آزار و اذیت همسالان خود قرار بگیرند. پس از عوارض چاقی در کودکان، این است که اعتماد بنفس خود را از دست می دهند و خطر ابتلا به افسردگی و نگرانی در آنها بیشتر می شود.

 

برای جلوگیری از چاقی در کودکان خود، این موارد را رعایت کنید:

الگوی مناسبی را در خانواده تعیین کنید: فعالیت های فیزیکی و الگوی مناسب غذایی را در خانواده ایجاد کنید. همه اعضای خانواده باید از این الگو ها پیروی کنند.

اسنک های سالم را همیشه در دسترس داشته باشید: ذرت های بوداده و بدون کره، میوه ها، ماست سویا، هویج ، یا غلات و دانه های سودمند مانند کینوا و جو دوسر و چیا.

غذای های جدید را امتحان کنید: اگر کودک شما از خوراکی ها خوشش نیامد، ناامید نشوید. چندین بار باید غذاهای جدید را امتحان کنند تا یکی از آنها به ذائقه آنها خوش بیاید.

شرطی نکنید: اگر کودک شما غذا را بخورد به او قول شیرینی را ندهید، این یک رفتار غلط است.

مطمئن شوید که کودک شما خواب مناسبی دارد: برخی از مطالعات نشان می دهند، خواب کم، عامل چاقی می شود. پس اختلالات هورمونی ایجاد می شود و اشتها را افزایش می دهد.

 اضافه وزن در دوران کودکی تأثیرات مضر و جبران ناپذیری بر روی بدن کودکان می گذارد.

پس کودکان مبتلا به اضافه وزن معمولاً دچار ناراحتی های زیر می شوند:

  • فشار خون و کلسترول بالا که یکی از فاکتور های مؤثر در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی است. طبق تحقیقات، 70 درصد کودکان چاق دارای حداقل یک عامل بیماری قلبی هستند. در حالی که حدود 39 درصد آن ها، دو یا بیشتر از دو عامل برای این بیماری ها را دارند.

  • افزایش احتمال عدم تحمل گلوکز، مقاوت به انسولین و در نهایت مبتلا شدن به دیابت نوع دو.

  • از دیگر عوارض چاقی در کودکان، مشکلات تنفسی از جمله آسم است

  • مشکلات و ناراحتی عضلانی و اسکلتی

  • بیماری کبد چرب، سنگ کلیه و ریفلاکس معده

  • پس توصیه می شود در رژیم غذایی کودکان جهت جلوگیری از چاقی، از مصرف غلاتی هم چون جو دوسر یا پرک آن، کینوا، دانه چیا، چاودار و امثال آن ها، غافل نشوید!

منابع: National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

Centers for Disease Control and Prevention.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/childhood-obesity/symptoms

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *