021-88343490

فولوموسیل (Acetylcysteine)

مطلب را به اشتراک بگذارید

موارد و مقدار مصرف: ‏
موارد و مقدار مصرف: مسمومیت با استامینوفن  
بزرگسالان و کودکان: ابتدا مقدار ‏mg/kg 150‎‏ در 200 میلی لیتر دکستروز 5 درصد طی 15 دقیقه انفوزیون می‌شود. به ‏دنبال آن مقدار ‏mg/kg 50‎‏ در 500 میلی‌لیتر دکستروز 5 درصد طی 4 ساعت انفوزیون می‌شود. سپس مقدار ‏mg/kg 100‎‏ ‏در 1000 میلی لیتر دکستروز 5 درصد طی 16 ساعت انفوزیون می‌شود.  
مکانیسم اثر:‏
پادزهر استامینوفن: مکانیسم این اثر دقیقاً مشخص نشده است. ولی به نظر می‌رسد ان – استیل سیستئین ذخیره گلوتاتیون ‏کبدی را حفظ و یا متابولیتهای سمی استامینوفن را از طریق واکنشهای شیمیایی غیر فعال می‌سازد و از این طریق از آسیب ‏کبدی جلوگیری می‌کند. ‏
عوارض جانبی:‏
اعصاب مرکزی: تب.  
گوش، حلق، بینی: آبریزش شدید از بینی.  
دستگاه گوارش: التهاب مخاط دهان، استفراغ، تهوع.  
سایر عوارض: پوست مرطوب و چسبناک، اسپاسم نایژه، سنگینی قفسه سینه، افت فشارخون، افزایش فشار خون، ‏تاکیکاردی. ‏
ملاحظات اختصاصی:‏
این دارو در تماس با پلاستیک و بعضی از فلزات بخصوص آهن، نیکل و مس، با آزاد کردن سولفید هیدروژن آنها را بی ‏رنگ می‌کند. این دارو باعث تیره شدن نقره می شود. این امر تأثیری بر قدرت اثر دارو ندارد.  
برای استفاده خوراکی در مسمومیت با استامینوفن دارو را با کولا، آبمیوه یا آب تا %5 رقیق نموده و حداکثر طی یک ‏ساعت از تهیه تجویز نمایید.  
در مسمومیت با استامینوفن ان- استیل سیستئین را می‌توان تا 24 ساعت پس از بلع دارو تجویز نمود. برای رسیدن به پاسخ ‏بهتر در 16 ساعت اول پس از بلع استامینوفن و ترجیحا در 8 ساعت اول باید ان-استیل سیستئین را تجویز نمود.  
در صورتی که زمان بلع استامینوفن نامعلوم است یا سطح سرمی آن قابل تفسیر نبوده یا طی 8 ساعت اول پس از بلع در ‏دسترس نیست، اگر 24 ساعت یا کمتر از زمان بلع گذشته است سریعا ان- استیل سیستئین را به‌صورت وریدی تجویز ‏نمایید.  
در صورتی که بدلیل نارسایی کبدی ناشی از استامینوفن آنسفالوپاتی بروز نمود، برای پیشگیری از تجمع بیش از حد مواد ‏نیتروژنی درمان با ان- استیل سیستئین را قطع نمایید.  
برای مصرف از راه استنشاقی، از محفظه‌های ساخته شده از پلاستیک قلع یا دیگر فلزات بی اثر استفاده نمایید.  
برای اثرات بهتر، قبل از استنشاق بیمار باید با سرفه کردن راه هوایی خود را پاک کند. می‌توان پیش از استفاده، یک ‏برونکودیلاتور تجویز نمود.  
پس از مصرف استنشاقی دارو، بیمار باید دهان خود را با آب شستشو دهد.  
مصرف در شیردهی: ترشح دارو در شیر مادر مشخص نیست. با احتیاط مصرف شود.  
مصرف در بارداری: فقط در صورت ضرورت استفاده شود. ‏
فارماکوکینتیک:‏
جذب: عمده استیل سیستئین استنشاق شده مستقیما بر موکوس ریوی اثر نموده و بقیه از طریق اپیتلیوم راههای هوایی جذب ‏می‌شود. پس از مصرف خوراکی، دارو از راه دستگاه گوارش جذب می‌شود.  
پخش: مشخص نیست.  
متابولیسم: در کبد متابولیزه می‌شود.  
دفع: مشخص نیست. نیمه عمر حذفی متوسط در نوزادان (11 ساعت) طولانی تر از بزرگسالان (5/5ساعت) است. ‏
تداخل دارویی:‏
ان- استیل سیستئین با کلسیترامین، اکسی تتراسیکلین، تتراسیکلین، کلرتتراسیکلین، اریترومایسین لاکتوبیونات، آمفوتریسین ‏B، آمپی سیلین، روغن ید دار، کیموتریپسین، تریپسین و هیدروژن پراکسید ناسازگار است و باید جداگانه مصرف شوند. ‏
اشکال دارویی: ‏
Tablet: 200 mg‏  
Tablet, Effervescent: 200, 600 mg‏  
Injection: 200 mg/ml‏  
Sachet (Powder): Acetylcysteine 600mg + Vitamin C 75mg‏ ‏
اطلاعات دیگر: ‏
طبقه‌بندی فارماکولوژیک: مشتق آمینواسید ال ـ سیستئین.  
طبقه‌بندی درمانی: داروی موکولیتیک، پاد زهر مسمومیت با استامینوفن.  
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده ‏B‏  
نام‌های تجاری: ‏ACC 200, ACC long, Fluimucil‏ ‏

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *