سوزش چشم ها می تواند هم مربوط به ناراحتی و هم مربوط به خستگی شدید باشد. در اکثر موارد، سوزش چشم می تواند به سرعت تشخیص داده شود و با داروهای بدون نسخه درمان شود. با این حال، برخی از علل نادر سوزش چشم وجود دارد که ممكن است نیاز به درمان ویژه ای داشته باشد.
علل:
علل شایع سوزش چشم عبارتند از:
- چشم های خشک: هنگامی که اشک به اندازه کافی تولید نشود، باعث خشکی چشم می شود. چشم های خشک معمولاً بیشتر در زنان و افراد مسن دیده می شوند. علائم چشم های خشک عبارت اند از: احساس درد در چشم، قرمزی چشم ها، احساس سنگینی پلک ها و تاری دید.
- آلرژی چشم: آلرژی چشم زمانی رخ می دهد که مواد تحریک کننده با چشم تماس پیدا کنند. بدن با تولید هیستامین، که می تواند باعث سوزش چشم شود، به این مواد پاسخ می دهد. عوامل ایجاد کننده آلرژی چشم عبارتند از: گرد و غبار، دود، عطر، حیوانات خانگی و حتی مواد غذایی. سایر علائم آلرژی چشم عبارتند از: قرمزی چشم، تورم چشم ها و خارش چشم.
- آفتاب سوختگی چشم: در صورتی که چشم در معرض نور ماوراء بنفش (UV) قرار بگیرد، می تواند باعث آفتاب سوختگی چشم شود که به عنوان فوتوکراتيت شناخته شده است. علائم سوزش چشم عبارتند از: حساسیت به نور، درد چشم، آبریزش چشم و دیدن هاله در اطراف نور و چراغ.
درمان سوزش چشم:
درمان برای سوزش چشم اغلب به علت اصلی آن بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر چشم ها به علت عفونت باکتریایی دچار سوزش شوند، پزشک ممکن است قطره چشم آنتی بیوتیک را برای درمان عفونت توصیه کند. هم چنین می توان از قطره های آنتی هیستامین برای کاهش اثرات واکنش های آلرژیک در چشم استفاده کرد. توصیه می شود استفاده از عینک آفتابی فراموش نشود!