کاشت ناخن٬ زیبایی است یا بیماری؟
خانمها با استفاده از روشهای مختلف که روز به روز به تعداد آنها افزوده میشود، درصدد زیباتر کردن ظاهر دستهایشان برمیآیند، غافل از اینکه این زیبایی گاهی به قیمت از بین رفتن سلامت ناخنها تمام شده و در برخی موارد اختلالات جبران ناپذیری را به وجود میآورد.
کاشت ناخن باعث بیماری ناخن و توقف رشد آن میشود.
آنجایی که برای چسباندن ناخن مصنوعی روی ناخن مقداری چسب مصرف میشود، این چسب باعث میشود ناخن رشد نکرده و شفافیت و انعطاف خود را از دست بدهد.
همچنین از آنجا که پس از این کار، ناخن زیری رشد کرده و بلندتر میشود نیاز به کاشت مجدد وجود دارد که پس از چند بار کاشت مجدد، پیاز ناخن اصلی صدمه دیده و علاوه بر کاهش رشد، براقی خود را از دست میدهد.
بسته بودن روی ناخن باعث رشد قارچها و ایجاد میکروب روی آن میشود که از دیگر عوارض مهم کاشت ناخن است.
به طور کلی هر کاری که به پیاز ناخن فشار بیاورد باعث ایجاد برآمدگی و فرورفتگیهای عمیق روی ناخن و نقاط سفید روی ناخن میشود. در بعضی از مواقع ناخن حالت لولهای پیدا کرده و در گوشت فرو میرود.
ناخن طبیعی صاف و تا حدی محدب است، تحدب زیاد و لکهلکه بودن ناخن نشانه بیماری آن است.
بعضی از بیماریها نیز باعث صدمه رساندن به ناخنها میشود. مثلا بیماری تیروئید باعث میشود که ناخن به کلی از بستر جدا شود و بیماریهای پوستی و دیابت نیز باعث ایجاد فرورفتگیهایی به صورت نقطه نقطه در ناخن میشوند.
نظافت ناخنها در سلامت آنها بسیار موثر است. همچنین آهن، کلسیم و بیوتین بدن باید کافی باشد زیرا کمبود هر یک از این مواد در بدن باعث خراب شدن ناخنها میشوند و برای شفافیت و سلامت ریشه ناخنها بهتر است که روزانه مقداری کرم دور پیاز ناخن مالیده شود.