10 روش برای جلوگیری و درمان زخم های دیابت

10 روش برای جلوگیری و درمان زخم های دیابت

حتی اگر زخم شما کوچک است روش های زیر را برای جلوگیری و درمان آن به کار گیرید.
1- مراقبت  سریع از زخم : حتی اگر زخم شما سطحی و کوچک است می تواند تبدیل به یک عفونت و محل رشد باکتری در فرد شود.پس  می بایست مراقبتهای ویژه سریعاً جهت اقدام برای بهبود سریع زخم صورت پذیرد.
2- زخم را تمیز کنید : محل زخم شده را زیر آب گرفته تا کاملاً تمیز شود از صابون و پراکسید هیدروژن  (آب اکسیژن) استفاده نکنید ، زیرا باعث تحریک زخم می شود، برای جلوگیری از غفونت زخم ، پماد آنتی بیوتیک را برروی زخم بمالید و آن را پانسمان کنید . اطراف زخم را روزانه با صابون تمیز کرده و هر روز پانسمان را عوض کنید.
3- برای بهبود زخم آن را تحت فشار قرار ندهید : برای مثال اگر زخم در پایین پا که معمول ترین جای زخم در افراد دیابتی است قرار دارد برای جلوگیری از تاول سعی کنید به آن فشار وارد نکنید.
4- پاهای خود را خشک کنید : رطوبت بین انگشتان پا می تواند باعث تشدید زخم شود.
5- پاهای خود را همیشه مرطوب نگه دارید : سعی کنید برای جلوگیری از تشدید زخم ها همیشه پای خود را با کرم های مرطوب کننده مرطوب نگه دارید.
6- پوشیدن کفش و جوراب های مخصوص : کفش ها و جوراب های مخصوص دیابتی ها را بپوشید و در موارد خاص اگر زخم شدید است ،از پیاده روی خودداری و از ویلچر استفاده کنید.کفشها و جورابهای مخصوص را از داروخانه تهیه فرمائید.
7- اجتناب از پوشیدن کفش های نامناسب : از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و تنگ جداً خودداری کنید و هرگز پا برهنه راه نروید، پاهای خود را از حرارت زیاد دور نگه دارید.
8- جلوگیری از افزایش زخم ها : پوشیدن کفش نامناسب، عدم کنترل قند خون، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و کلسترول بالا می تواند از مواردی باشد که زخم ها را تشدید کند.
9- اجتناب از استفاده قیچی برای تمیز کردن پینه : برای پاک کردن پینه ها از پاهای خود از سنگ پا استفاده کنید و به تدریج این پینه ها را پاک کنید، هرگز از قیچی یا ناخن گیر استفاده نکنید.
10- داشتن رژیم غذایی سالم : داشتن رژیم غذایی غنی از ویتامین A,C,E  و روی می تواند به بهبود زخم کمک زیادی کند و مانع از به وجود آمدن زخم های جدید شود.

توجه : برای جلوگیری از آسیب های جدی تر به دکتر مراجعه کنید و از کرم ها و داروهای مخصوص افراد دیابتی استفاده کنید.

مقالات مرتبط

اولین سابقه شناخته شده کشت شیتاکه به سال 1209 در زمان سلسله سونگ در چین برمی گردد. این باعث می […]

درباره سیر سیاه در این مقاله توضیحاتی ارائه می کنیم. با ما همراه باشید. سیر سیاه سیر تازه (Garlic) از […]

درباره کینوا چه میدانید؟ با ما همراه باشید. کینوا خواص بی‌نظیر، فواید برای دیابت، رژیم غذایی سالم و طرز تهیه […]

درباره روغن زیتون و خواص آن. با ماهمراه باشید. روغن زیتون جالب است بدانید که ۹۰%روغن مصرفی مردمان کشورهای مدیترانه […]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها