روز جهانی قلب

روز جهانی قلب OAB

روز جهانی قلب یک رویداد سالانه‌ی جهانی است که هر ساله در ۲۹ سپتامبر برگزار می‌شود.

این روز را با برگزاری فعالیت‌ها و رویداد هایی جهت آگاهی‌رسانی در سطح جهانی و افزایش آگاهی در مورد بیماری‌های عروقی و اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت این بیماری، جشن می‌گیرند.

تاریخچه روز جهانی قلب:

نظریه این روز جهانی توسط آنتونی بای.‌‌‌ د. لونا رئیس سابق فدراسیون جهانی بهداشت بر اساس ایده‌های خود و همکاری سازمان بهداشت جهانی مطرح شد. این روز در سال ۱۹۹۹ تعیین شد.

در دنیا اولین جشن رسمی روز جهانی قلب در ۲۴ سپتامبر سال ۲۰۰۰ برگزار شد. تا سال ۲۰۱۱ سالانه این جشن به هدف آگاهی عموم نسبت به بیماری‌های قلبی و عروقی در آخرین یکشنبه‌ی سال در ماه سپتامبر برگزار شد.

در سال ۲۰۱۲ با ایده‌ی کاهش ۲۵ در‌صدی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر تا سال ۲۰۲۵، رهبران جهانی گرد هم آمدند و به جهانیان تأکید کردند تا در این رویداد‌ها شرکت کنند. پس ۲۹ سپتامبر را به عنوان روز جهانی قلب تعیین کردند. بیش از ۹۰ کشور در این روز را به رسمیت می‌شناسند و کمپین‌هایی جهت آگاهی‌رسانی و آموزش عموم برگزار  می‌کنند.

روز-جهانی-قلب-OAB
روز جهانی قلب یک رویداد سالانه جهانی است که هر ساله در ۲۹ سپتامبر برگزار می‌شود.

اهمیت این روز:

قلب یکی از ارگان های مهم بدن انسان است که عملکرد نادرست آن باعث مرگ می‌شود. پس مراقبت از سلامت این ارگان برای همه ضروری است.

به دلیل نداشتن آگاهی و پیروی از سبک زندگی اشتباه، بیماری‌های‌قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر جهانی است. هر سال ۱.۷ کرور (هر یک کرور معادل ۱۰ میلیون) نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند که معادل ۳۱ درصد از کل مرگ و میر جهانی را تشکیل می‌دهند.

اختلالات و بیماری‌های قلبی ۸۵ درصد از کل مرگ و میر‌های ناشی از بیماری‌های قلبی را تشکیل می‌دهند. این روز نقش عمده‌ای روی ایجاد آگاهی و آموزش در مورد سلامت قلب در دنیا ایفا می‌کند. دیگر سازمان‌ها را تشویق می‌کند تا در این رویداد ها شرکت کنند و نیز برنامه‌هایی را جهت ایجاد آگاهی برگزار کنند.

آگاهی و حمایت از چگونگی مدیریت این بیماری‌ها در کشور ها متفاوت است. در کشور های فقیر و در حال توسعه دسترسی به امکانان آموزشی وجود ندارد.

این امر باعث مرگ و میر ۷۵ درصدی ناشی از بیماری‌های قلبی می‌شود که می‌تواند با سازمان‌دهی و مشارکت در برنامه‌های آگاهی در سطح جهانی به هدف کمک‌های بشر‌دوستانه بهبود یابد.

 همه می‌توانند به روش خودشان به محیط زیست و مبارزه با آلودگی هوا که ۲۵ در‌صد از کل مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و تقریباً ۷۰ میلیون مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص می‌دهد، کمک کنند.

 استرس و سبک زندگی بی‌کیفیت و نامناسب از عوامل اصلی حملات قلبی است. این امر با داشتن سبک زندگی مناسب از جمله ورزش، تمرکز و خواب کافی در زندگی، در ارتباط است.

مقالات مرتبط

۲۹ نوامبر روز جهانی رایس کیک است. انواع این محصول در دنیا وجود دارد، مخصوصاً در کشور‌هایی که به عنوان […]

تاریخچه و روز ملی دانه چیا این دانه دانه از گونه گیاه نعناعیان است. دانه‌های ریز سیاهی هستند. دانه چیا […]

روز ملی کینوا را هر ساله در ۱۶ ژانویه جشن می‌گیرند. کینوا سوپر فود مشهور، غنی از فیبر رژیمی و […]

در این متن به تاریخچه جو دوسر می‌پردازیم؛ غله‌ای که امروز به‌عنوان یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌ها در سفره‌های سراسر جهان […]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها