درباره رابطه امگا3 و اختلالات روانی بیشتر بدانید.
با ما همراه باشید.
امگا3 و اختلالات روانی
امگا3 در روغن ماهی و جلبک دریایی خاص عمدتا وجود دارد.
در مناطقی که مصرف ماهی زیاد است افسردگی شایع نیست به همین دلیل محققان بررسی کرده اند که آیا می تواند در درمان یا پیشگیری از افسردگی تأثیر داشته باشد یا خیر.
امگا3 چگونه بر افسردگی و اختلالات روانی تاثیر دارد؟
مکانیزم های عملکردی متفاوتی پیشنهاد شده است. برای مثال امگا3 می تواند براحتی در غشای سلولی مغز به حرکت در بیاید و با مولکول های مربوط به خلق و خو در مغز تعامل داشته باشد. همچنین خواص ضد التهابی دارد که می تواند افسردگی را بهبود بخشد.
بیش از 30 آزمایش بالینی بر دارو های امگا3 در افراد مبتلا به افسردگی انجام شد. بسیاری از این مطالعات از امگا3 به عنوان درمان مکمل برای افرادی که دارو های ضد افسردگی با فواید محدود یا بدون فواید مصرف می کردند استفاده شد. مطالعات کمتری امگا3 را به تنهایی به عنوان درمان مورد بررسی قرار دادند. آزمایش های بالینی EPA را به تنهایی یا ترکیبی با DHA روزانه در دوز 0.5 – 1 گرم تا 6 – 10 گرم بررسی کردند. تنیجه: 1 گرم در روز با مصرف سه وعده ماهی سالمون در هفته برابر است.
در زیر تأثیر امگا3 و اختلالات روانی را بیشتر توضیح می دهیم.
امگا3 و اختلالات روانی
نتیجه چند گزارش پیشنهاد می کنند که امگا3 مؤثر است اما نتایج به دلیل تنوع دوز EPA/DHA و سایر مسایل یکپارچه نبود. به نظر می رسد موثرترین حالت حداقل 60 درصد EPA نسبت به DHA است. شاید DHA تاثیر ضد افسردگی کمتری داشته باشد اما تأثیر محافظتی در برابر خودکشی را دارد. تحقیات اخیر توسط بیمارستان ماساچوست و دانشگاه اموری پیشنهاد می کنند که افراد افسرده و چاق با التهاباتی در بدن احتمالاً می توانند تحت درمان EPA قرار گیرند.
کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی نیز می توانند از مکمل های امگا3 بهره مند شوند. در دانشگاه هاروارد، مطالعه ای گسترده در این مورد که آیا مکمل های آن ( به تنهایی یا ترکیبی با ویتامین D ) می توانند برای پیشگیری از افسردگی و اختلالات روانی در بزرگسالان تأثیر داشته باشند یا خیر در حال انجام است.
امگا3 برای دیگر اختلالات روحی و روانی:
طبق مطالعات، امگا3 را برای افسردگی پس از زایمان مورد بررسی قرار دادند. برای اختلال دو قطبی (افسردگی شیدایی) امگا 3 احتمالاً برای فاز افسردگی به جای خود بیماری شیدایی موثر است. امگا 3 همچنین برای پیشگیری و تسکین مشکلات روان پریشی از جمله اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت مرزی، وسواس فکری و اختلال نقص توجه (پیش فعالی) مفید است. البته مدارک کافی برای مصرف امگا3 برای این اختلالات وجود ندارد.
مقدار مصرف امگا3 برای اختلالات روحی و روانی
چه مقدار(دوز) از امگا3 مفید است؟
برای افسردگی، دوز 1 گرم تا 10 گرم در روز، اما برخی دیگر از مطالعات 1 تا 2 گرم در روز را توصیه می کنند. دکتر دیوید میشولون می گوید: من مقدار 1 تا 2 گرم امگا3 (ترکیب EPA/DHA)، البته حداقل EPA 60% را برای افراد افسرده توصیه می کنم. برای بیماران دوقطبی محتاط تر هستم و امگا 3 را همراه با تثبیت کننده خلق و خو تجویز می کنم زیرا امگا 3 همانند دیگر دارو ها باعث شیدایی می شود.
عوارض امگا3:
امگا3 به عنوان درمان های طبیعی امیدوار کننده ای برای اختلالات روحی و روانی هستند اما قبل از اینکه بخواهیم توصیه هایی برای مدیریت روحی و بهبود آنها تجویز کنیم باید در مورد عملکرد، ایمنی و طول مدت تاثیر آنها اطلاعات بیشتری داشته باشیم.
امگا3 بطور کلی ایمن و بی خطر است. ناراحتی معده و طعم ماهی از عوارض آن است اما امروزه برخی از روش های نوین تولید این عوارض را کاهش داده اند. نگرانی ها در مورد خونریزی ناشی از مصرف امگا3 بود که رد شدند اما مصرف امگا 3 برای افرادی که تحت عمل جراحی هستند یا رقیق کننده خون استفاده می کنند با احتیاط تجویز می شود.
همانطور که گفته شد احتیاط بیشتر، برای افرادی است که مبتلا به اختلال دو قطبی هستند تا از شیدایی پیشگیری شود. زیرا امگا3 برای رشد مغز مفید است. بارداری مقدار امگا3 را در بدن مادر کاهش می دهد پس مکمل ها باید برای مادر و فرزند سودمند باشند. انجمن غذا و دارو از مصرف ماهی پشتیبانی می کند اما چون در مورد ایمنی و دوز بهینه امگا3 در بارداری اطلاعات کافی وجود ندارد، مادران باردار باید با احتیاط از مکمل ها استفاده کنند.
health.harvard.edu/blog/omega-3-fatty-acids-for-mood-disorders