خواص شنبلیله
شنبلیله، گیاهی است که در جنوب مناطق مدیترانه رشد می کند و در کشورهای یونان، جنوب ایتالیا، شمال آمریکا و هند به وفور مصرف می شود.
این گیاه که در بیشتر موارد دانه ها و برگ های آن در غذاها مورد استفاده قرار می گیرد، خواص دارویی زیادی دارد که در زیر به چند مورد از آن اشاره می کنیم
▪ نتایج بررسی ها نشان می دهد مصرف روزی ۵۶ گرم تخم شنبلیله پس از ۲۴ هفته میزان کلسترول خون را حدود ۱۴ درصد و خطر حمله قلبی را بیش از ۲۵ درصد کاهش می دهد.
▪ مصرف روزی یک گرم تخم این گیاه، میزان قندخون در بیماران مبتلا به دیابت ۲ را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
▪ برای برطرف کردن آبسه، سوختگی، اگزما و نقرس یک قاشق غذاخوری تخم شنبلیله پودر شده را با کمی آب مخلوط کنید و سپس پارچه تمیز آغشته شده به این مخلوط را روی قسمت آسیب دیده قرار دهید.
▪ تخم شنبلیله حاوی لعاب زیادی است که با ایجاد لایه روی جداره معده و روده التهاب آن را از بین می برد، بنابراین کافی است برای تسکین سوزش سردل یک قاشق مرباخوری تخم شنبلیله را روی غذا بپاشید و یا این که با آب بخورید.
▪ کاهش دهنده کلسترول مضر است.
▪ علاوه بر حفظ سوخت و ساز بدن، مانع یبوست می شود. خون را تصفیه می کند و سموم را از بدن دفع می کند. با از بین بردن خلط باعث تمیزی و تازگی سیستم گوارشی می شود.
▪ حافظه را تقویت می کند.
▪ برای کاهش وزن چند تخم شنبلیله خیس شده در آب را ناشتا بجوید.
▪ ضماد تهیه شده از برگ شنبلیله و آب را به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید تا مانع چین و چروک، جوش های سرسیاه، جوش و خشکی پوست شود.
▪ مصرف شنبلیله، زایمان را آسان و شیر مادر را زیاد می کند.
▪ خاصیت ضدسرطانی دارد.
▪ فیبر موجود در آن از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیش گیری می کند.
▪ ناراحتی های ایجاد شده در دوران قاعدگی را کاهش می دهد.
▪ علایم یائسگی را کاهش می دهد.
▪ غرغره کردن با آبی که برگ های شنبلیله در آن خیس شده است، زخم دهان را درمان و از آن پیش گیری می کند.
▪ برگ این گیاه غنی از ویتامین C و K است.