021-88343490

جوشهای صورت تا چه زمانی در فرد وجود دارد

مطلب را به اشتراک بگذارید

جوشهای صورت تا چه زمانی در فرد وجود دارد

همان طور که 80% نوجوانان کم و بیش شدید یا مختصر جوش دارند، بزرگسالان هم ممکن است جوش بزنند. چه عواملی باعث جوش زدن در بزرگسالان می‌شود؟

تا چه سنی ممکن است که فردی بزرگسال درگیر وجود جوش ها باشد؟

هورمون های بلوغ باعث جوش زدن بین بیشتر نوجوانان می شوند. به طور کلی دانه های جوش که در ارتباط با بلوغ است، در حدود 12 سالگی در بین دخترها و حدود 13 سالگی در بین پسرها دیده می شود. البته ممکن است که این پدیده کمی زودتر هم بروز کند، خصوصاً در دخترها و از سن 8 یا 9 سالگی.

سپس این جوش ها به تدریج تا حدود 20 یا حتی 25 سالگی متوقف می شوند. ممکن است که این روند طولانی تر شده و جوش زدن ها ادامه پیدا کند. بنابراین ما در این مرحله باجوش بزرگسالی مواجه خواهیم بود. بیشتر اوقات زنان بالای 30 سال بر اثر فشارهای قبل از دوران قاعدگی دچار این آکنه ها می شوند. گفتنی است برخی زنان 25 تا 40 ساله هم بدون اینکه سابقۀ چندانی از جوش زدن در طی دوران نوجوانی شان داشته باشند، با این مشکل روبه رو می شوند.

برخلاف نوجوانان که پوست شان چرب است و باعث بروز کومدون (دانه های جوش های سیاه) می شود، پوست بزرگسالان حساس است و همین حساسیت عامل بروز دانه های عمیق و ملتهبی می شود که غالباً در پایین صورت (چانه، اطارف دهان و…) ظاهر می گردند.

علاوه بر توجیهات هورمونی، عوامل دیگری هم وجود دارد که ممکن است باعث بروز جوش در بزرگسالی شود. این عوامل باید شناسایی شده و برای از بین بردن شان اقدام شود، وراثت یکی از عواملی است که نقش مهمی در این میان دارد.

عواملی که باعث بروز جوش در بزرگسالان می شوند

هورمون ها:

بحران های جوش هر ماه، نزدیک دوران قاعدگی تکرار می شوند. تورم ترشح سبوم را متوقف کرده و باعث به وجود آمدن جوش می شود.

آفتاب:

امواج فرابنفش کلفت شدن پوست را به همراه دارند. در نتیجه، سبوم به سختی دفع می شود و زیر پوست جمع شده و به شکل جوش های دائمی درمی آید.

دخانیات:

دخانیات، علاوه بر اینکه پوست را کدر می کند، کلفتش هم می کند. و مانند نور آفتاب باعث شکل گیری جوش هایی زیر پوست می گردد که به آسانی دیده می شوند.

استرس:

بدیهی است که غدد چربی در مقابل مولکول های ترشح شده در زمان استرس حساس اند: نیمی از جوش ها در زمان استرس به وجود می آیند. احتمال دارد که استرس ترشح سبوم را تشدید کند، سبوم هم زیر پوست جمع شده و باعث تکثیر باکتریایی و التهاب می شود.

آلودگی:

آلودگی عملکرد بسیاری از ارگان های بدن ما، از جمله بخشی را که مسئول تنظیمات پوستی است، برهم می زند. آلودگی از خارج باعث چربی گرفتن پوست و از داخل باعث واکنش های التهابی زیر پوست می شود.

تغذیه:

مدرک رسمی خاصی که نشان دهد برخی مواد غذایی، مثلاً شکلات، باعث بروز جوش می شوند، وجود ندارد. شیوۀ تغذیۀ غربی ما، که سرشار از چربی های «نامطلوب» و قند تصفیه شده است، نیز باعث تغییر ترشحات هورمونی و افزایش التهاب می شود.

علاوه بر رعایت اصول بهداشتی در زندگی شخصی (توقف مصرف دخانیات، کم کردن استرس، قرار نگرفتن زیر نور آفتاب، رها شدن از آلودگی دست کم با تهویۀ هوای محل زندگی یا دفتر کار و انتخاب عادات غذایی صحیح)، مراقبت از پوست و شستشوی با دقت آن هر صبح و شب و خصوصاً بعد از ورزش به منظور باز کردن منافذ پوست که مسئول دفع سبوم هستند، توصیه می شود.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *