سلولیت به ناصاف شدن سطح پوست همراه با سفتی آن و منظره پوست پرتقالی می گویند که هیچ گونه علائم آزاردهنده ای ندارد و یکی از شکایات عمده بانوان در میانسالی است….
در واقع سلولیت اختلال متابولیک موضعی بافت چربی زیر پوست است که باعث تغییر شکل ظاهری می شود. شیوع سلولیت عمدتا در اندام تحتانی و شکم مشاهده می شود و علت اصلی آن فتق چربی زیر پوست از میان بافت پیوندی است که نمای پوست پرتقالی را ایجاد می کند.
سلولیت بعد از بلوغ و ترشح هورمون های جنسی در ۸۵ تا ۹۵ درصد زنان دیده می شود. مطالعات جنین شناسی نشان داده تا ماه هشتم جنینی در هر دو جنس بافت چربی زیر پوست دارای حفرات سلول های چربی با دیواره های عمودی شبیه آنچه در زنان بالغ دیده می شود، است ولی در زمان تولد تفاوت های جنسیتی این چربی های زیرپوست به طور قابل ملاحظه ای بارز می شود. در نوزادان پسر حفرات سلول های چربی کوچک تر، چند ضلعی و دیواره های مشبک و زاویه دار به صورت موازی با سطح پوست و تقاطع با یکدیگر و همچنین ضخیم شدن درم و ساختار فیبروزی شدن بافت همبندی مشاهده می شود
● سلولیت چاقی نیست
باید بدانیم سلولیت به معنای چاقی نیست. زیرا چاقی بزرگ شدن و افزایش تعداد سلول های بافت چربی است و محدود به منطقه خاصی از بدن نیست در حالی که سلولیت بیشتر در موارد محدود به ناحیه لگن، شکم و ران هاست. تاکنون هیچ گونه گزارشی از مرگ و میر در رابطه با سلولیت گزارش نشده ولی سلولیت یک مشکل شایع زیبایی با عوارض روانی ـ اجتماعی بالا در اکثر خانم هاست، حتی افرادی که از نظر وزن و شکل ظاهری متناسب به نظر می آیند.
● درمان سلولیت
روش های درمانی متعددی، از کرم های موضعی تا لیپوساکشن و رادیوفرکوئنسی برای درمان سلولیت و چربی های موضعی معرفی شده اند. اما تحقیقات انجام شده در مورد کارهای طولانی مدت روش های درمان سلولیت به علت حجم نمونه پایین در گروه بیماران، نبود گروه کنترل و عوامل مخدوش کننده، حاوی اطلاعات محدودی است.
با این حال روش های درمانی جدیدتر که بر اساس فیزیولوژی و واکنش های بیوشیمیایی سلول ها طراحی شده اند با نتایج درمانی موثرتر و ماندگارتر همراه هستند. برخی از تکنیک های درمانی سلولیت عبارتند از: اندرمولوژی، مزوتراپی و رادیوفرکوئنسی های تولید سال های اخیر.