021-88343490

پنچ راهکار برای پیشگیری از دیابت

مطلب را به اشتراک بگذارید

پنچ راهکار برای پیشگیری از دیابت

اصول پیشگیری از دیابت شامل:

خوردن غذاهای سالم‌تر، افزایش فعالیت بدنی و کاهش دادن وزن اضافی می‌باشد.

بی شک می‌دانید که دیابت یکی از بیماری‌های شایع در جامعه‌ی امروزی می‌باشد و این در حالی است که می‌توان از ابتلا به دیابت نوع 2 (رایج‌ترین نوع دیابت) پیشگیری کرد.
به ویژه اگر شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستید (مثلاً اگر دچار چاقی به ویژه چاقی شکمی هستید و یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت در خانواده شما موجود است)، بسیار مهم است که پیشگیری از دیابت را در اولویت قرار دهید.
اصول پیشگیری از دیابت شامل: خوردن غذاهای سالم‌تر، افزایش فعالیت بدنی و کاهش دادن وزن اضافی می‌باشد و جالب است که بدانید هیچ وقت برای شروع اصلاح شیوه زندگی شما دیر نیست.
تحقیقات نشان داده‌اند که هر دو مورد ورزش هوازی و تمرینات مقاومتی می‌توانند در کنترل دیابت موثر باشند و بهترین منفعت زمانی حاصل می‌گردد که یک الگوی تناسب اندام، شامل هر دوی آن‌ها باشد.
هم اکنون با انجام چند تغییر ساده در شیوه زندگی خود ممکن است بتوانید خود را از عوارض جدی دیابت مانند تخریب کلیه، اعصاب و قلب در سال‌های آتی مصون نگه‌ دارید. پس با اهمال و بی‌توجهی سلامت خود را به مخاطره نیندازید و از همین امروز تلاش برای حفظ سلامت خود را شروع کنید.
5 توصیه‌ی جدید جامعه متخصصین تغذیه و دیابت برای پیشگیری از دیابت عبارتند از:

توصیه اول:

 افزایش فعالیت بدنی :

فعالیت بدنی منظم مزایای بسیاری را در بر دارد.
ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند به شما در موارد زیر کمک نماید:
* کاهش وزن
* کاهش قند خونتان
* افزایش حساسیت به انسولین، که به شما در حفظ قند خونتان در طیف نرمال کمک می‌کند.
تحقیقات نشان داده‌اند که هر دو مورد ورزش هوازی و تمرینات مقاومتی می‌توانند در کنترل دیابت موثر باشند و بهترین منفعت زمانی حاصل می‌گردد که یک الگوی تناسب اندام، شامل هر دوی آن‌ها باشد.
توصیه دوم:

مصرف مقادیر فراوانی فیبر :
فیبرها در میوه، سبزی، غلات کامل و بدون گلوتن مانند جو دو سر و سبوس آن، حبوبات، مغزها و بذرها یافت می‌شوند.
فیبرها می‌توانند به شما در موارد زیر کمک کنند:
* کاهش خطر دیابت از طریق بهبود کنترل قند خونتان
* کاهش خطر بیماری قلبی در شما
* کمک به کاهش وزن با تقویت احساس سیری در شما

توصیه سوم:

ارتقای مصرف غلات کامل :

هر چند فیبر موجود در غلات کامل را مفید می‌دانند اما هنوز به طور کامل روشن نشده است که چه عواملی علاوه بر محتوای فیبر غلات کامل در کاهش خطر دیابت و تثبیت سطوح قند خون موثرند. امروزه بسیاری از محصولات تهیه شده از غلات کامل در بازار موجودند؛ لذا مصرف محصولات حاوی کربوهیدرات‌های سبوس‌دار را در ارجحیت قرار دهید. سعی کنید حداقل نیمی از غلات و کربوهیدرات مصرفی روزانه شما از نوع غله کامل (سبوس دار) باشد.البته به یاد داشته باشید پیروی از رژیم غذایی ویژه گروه خون نه تنها منجر به کاهش وزن می شود همچنین باعث تنظیم قند خون و ترشح انسولین می شود.
توصیه چهارم :

 کاهش دادن وزن اضافی :
اگر دچار اضافه وزن هستید، پیشگیری از دیابت در شما منوط به کاهش دادن چربی‌های اضافه بدنتان است. هر نیم کیلو کاهش وزن مازاد در ارتقای سلامت شما موثر می‌باشد. ممکن است متعجب شوید اگر بدانید که اندکی کاهش دادن وزن اضافه، می‌تواند تا چه حد در بهبود سلامت‌تان موثر باشد. در یک مطالعه مشاهده شد که به ازای هر کیلوگرم کاهش وزن، شانس ابتلا به دیابت تا 16درصد در افراد مورد مطالعه کاهش یافت. همچنین افرادی که کاهش وزن معتدل (حداقل 5 تا 10 درصد از وزن اولیه) و فعالیت بدنی منظمی داشتند خطر توسعه دیابت در آن‌ها در طی 3 سال، در حدود 60 درصد کاهش یافت.

توصیه پنجم:

پرهیز از رژیم غذایی محدود و زودگذر و اصلاح الگوی غذایی و انتخاب غذاهای سالم‌تر :

رژیم کم کربوهیدرات، رژیم پر پروتئین و دیگر رژیم‌های غذایی زودگذر در ابتدا به کاهش وزن شما کمک می‌کنند اما اثربخشی آن‌ها در پیشگیری از دیابت شناخته نشده است و دراز مدت بودن تأثیر آن‌ها نیز مبهم است.
همچنین حذف نمودن و یا محدودیت شدید یک گروه خاص غذایی، ممکن است مانع دریافت مکفی برخی مواد مغذی مورد نیاز بدنتان گردد.
اگر دچار اضافه وزن هستید، پیشگیری از دیابت در شما منوط به کاهش دادن چربی‌های اضافه بدنتان است. هر نیم کیلو کاهش وزن مازاد در ارتقای سلامت شما موثر می‌باشد
راهکار بهتر آن است که به جای تکیه بر رژیم‌های غذایی محدود و زودگذر به سمت یک الگوی زندگی سالم سوق یابید و با کنترل حجم غذای مصرفی، از طیف متنوعی از غذاهای سالم بهره‌مند گردید و رژیم غذایی خود را برای همیشه اصلاح کنید.
زمان غربالگری دیابت :
اگر مسن‌تر از 45 سال هستید و وزن نرمالی دارید؛ می‌توانید با پزشک معالجتان در مورد انجام تست دیابت برای خود مشورت کنید.
در کل غربالگری بیماری دیابت برای افرادی با شرایط زیر توصیه می‌شوند:
* اگر سن شما 45 سال و یا بیشتر است و دارای اضافه وزن می‌باشید.
* اگر سن شما جوان تر از 45 سال است و دارای اضافه وزن و یک یا تعداد بیشتری از ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت هستید (از جمله سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و الگوی زندگی نشسته و غیره).

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *